Thaimaan Cha Am

Noin 170 km etelään Bangkokista sijaitseva Cha Am on Thaimaan kuuluisimpia merenrantakohteita loman viettoon.

Cha Amin seutua arvostetaan lomakohteena etenkin sen tarjoaman rauhallisen ja rennon ilmapiirinsä, 5 km pitkän rantansa, sekä monipuolisen ravintoloiden & majoituspaikkojen tarjontansa ansiosta.

Cha Am Beach Thaimaa

Vaikka seutu tarjoaa menestyksekkäästi palveluita ulkomaisille turisteille, Cha Am on silti pääasiassa Thai-lomakohde, jonka asiakaskunnasta enemmistö on maan omia kansalaisia.

Siten, jos olet hakemassa aitoa, paikallisten arvostamaa Thaimaa-kokemusta, Cha Am on erinomainen vaihtoehto tähän tarkoitukseen.

Huonoina puolina seudun tarjonnassa on se, että vesistöt eivät ole kristallinkirkkaita, kuten vaikkapa etelämpänä olevissa Koh Taon tai Koh Pha Nganin saarilla.

Yöelämän tarjonta ei myöskään vastaa läheskään monien muiden Thaimaan lomakohteiden tasoa.

Thaimaalaiset Cha Amiin tulevat ovat yleensä Bangkokista viikonloppua viettämään tulevia vieraita.

Siten ranta on tyypillisesti erittäin hiljainen arkipäivinä, mutta tulee ruuhkaisemmaksi viikonloppuisin ja kansallisina juhlapäivinä.

Cha Am Thaimaa

Cha Am on suosittu perhelomakohde, koska seudulla on runsaasti aktiviteetteja lapsille eikä samanlaista villiä baarielämää kuin vaikkapa Pattayalla tai Phuketissa.

Kiitos alueen rauhallisen profiilin, seudulta löytyy runsaasti ulkomaisia Thaimaan asujia, kuten aurinkoon eläkepäiviään viettämään tulleita sekä muita pitempiaikaisia turisteja etenkin Pohjois-Euroopasta.

Cha Am ostokset

Shoppailun puolesta Cha Am ei ole kaikkein jännittävimpiä kohteita, mutta löydät erilaisia marketteja ja minimarketteja jokaisen kulman takaa elämiseen tarvittavia perustuotteita silmälläpitäen.

Cha Am yömarkkinat (talad nad) järjestetään puolestaan lähellä juna-asemaa jokaisena keskiviikkona.

Kyseessä on suurikokoinen markkina kattavalla määrällä kauppoja, joka tulee erittäin ruuhkaiseksi vilkkaimpien turismin kuukausien aikana.

Markkinat ja niiden olutbaarit ovat myös suosittuja tapaamispaikkoja ulkomaalaisille Thaimaan asujille.

Toinen suosittu markkina järjestetään maanantaisin, sairaalakadun varrella lähellä Family Mart risteystä.

Cha Am Seven Eleven ThaimaaPäivittäistavaroiden ostamista varten Cha Am sisältää runsaasti erilaisia minimarketteja, etenkin Seven Eleven ja Family Mart myymälöitä.

Näitä kauppoja on sijoitettu pitkin rannanvartta sekä Narathip Road kadun yhteyteen, ja Cha Am markkinoita vastapäätä löytyy lisäksi Tesco Lotus Express myymälä.

Supermarketeista suurin on kylän Big C Market myymälä. Kylän ulkopuolelta, Bangkokiin päin olevan tien varrelta Thayangista, löytyy suurikokoisempi Tesco Lotus.

Voit asioida myös Makro supermarketissa, pohjoiseen Hua Hinin kylästä.

Etelään Hua Hinista löytyy maineikas Market Village, jonka kauppavalikoimat sisältävät Thai-kauppakeskuksista tyypillisesti löytyviä kauppoja ja palveluja.

Market Villagen tarjontaan kuuluvat esimerkiksi Tesco Lotus, Home Pro, Pizza Company, KFC, Sizzler, fitness-keskus, elokuvateatteri, sekä lasten leikkialue karaokella ja peleillä.

Cha Am yöelämä

Iltaelämän vieton suhteen Cha Am ei ole läheskään yhtä värikäs kuin monet muut kohteet Thaimaassa, esimerkkeinä vaikkapa Phuket tai Pattaya.

Jos haluat mieluummin yöelämän viettoon painottavan lomakohteen, Bangkok on aina hyvä vaihtoehto rantalomakeskusten ulkopuolelta.

Toisaalta Cha Am ei ole selkäreppukohdekaan, joten luvassa ei ole esimerkiksi täydenkuun villejä rantabileitä.

Tästä huolimatta Cha Am sisältää joukon baareja, joista löytyy juomien ohella biljardipöytiä sekä ystävällisiä leidejä juttuseuraksi.

Eniten löydät baareja eteläisestä osasta Cha Amia, juuri ennen Soi 1 aluetta.

Seutu, joka tunnetaan “Soi bussiasemana” (johtuen paikalta lähtevistä Bangkokin busseista), sisältää majataloja, muutamia kauppoja, ja rivin baareja.

Useimmat baareista ovat kohtalaisen hiljaisia ajanviettopaikkoja jopa iltaisinkin.

Mutta baarit sisältävät biljardipöytiä, TV-ruutuja, juomia / olutta, ja naisseuraa, jonka takia niissä saa halutessaan ajan kulumaan loman aikana.

Toinen baarikeskittymä sijaitsee Soi Plazassa, Narathip Road kadun varrella, noin 300 metriä rannalta.

Alueella on muutama baari, biljardipöytiä ja ravintoloita, kuin myös yksi Cha Amin harvoista Go-Go baareista.

Soin alkupäässä sijaitsee Blue Lagoon baari ja majatalo, jossa voi pelata biljardia sekä heittää tikkaa.

Myös ranta-alueen yhteydestä löytyy muutama baari sieltä täältä.

Cha-Am ranta

Cha Am alueen päänähtävyydet ovat sen kauniit ja pitkät rannat.

Cha Am ranta-alue Thaimaa

Voit viettää rannalla aikaa pelkästään aurinkoa ottamalla tai pysymällä varjossa mäntypuiden alla, mutta myös vaikkapa jetski-ajeluiden parissa.

Jetskin ohella suosittu vesiurheilulaji Cha Amissa on banaaniveneillä ajelu.

Lisäksi rannalla voi tehdä hevosratsastusretken, kuin myös vuokrata polkupyörän ja jopa moottoripyörän kauemmaksi tehtäviä tutkimusmatkoja varten.

Rantatuoleja löytyy vuokrattavaksi, ellet saa sellaista suoraan hotelliltasi.

Kaikkialla rannan alueella on mahdollista ostaa juomia ja ruokaa, joiden suhteen lähin / paras tietolähde on useimmiten aurinkotuoleja vuokraava henkilö.

Toisin kuin Hua Hinissä, Cha Am ranta-alue tarjoaa runsaasti parkkitilaa omalle autolle.

Hotellien, majatalojen, ja ravintoloiden lisäksi rannalla on paikkoja suihkun ottamiseen (pientä korvausta vastaan) sekä käymälöitä.

Cha Am nähtävyydet

Kauniiden ja pitkien rantojen ohella Cha Am tarjoaa kohokohtina muun muassa joukon temppeleitä, kansallispuistoja, ja muita kohteita.

Yleisesti ottaen Cha Am:sta pohjoiseen löytyy lisää kauniita rantoja sekä Phetchaburin kaupunki, kun taas etelässä on Hua Hin, Thaimaan suosituimpiin kuuluva merenrantalomakeskus.

Yksittäisistä nähtävyyksistä Neranchararamin temppeli ja sen vierestä löytyvä kuningas Naresuanin patsas ovat näkemisen arvoisia.

Kuningas Naresuan hallitsi maata vuosina 1590 – 1605, Ayutthaya-periodin aikana.

Hän käytti kuuluisasta Cha Amia tapaamispaikkanaan ennen sodan aloittamista burmalaisia joukkoja vastaan vuonna 1593.

Kuningasta esittävä patsas löytyy pienen, pohjoisen Cha Amin puiston yhteydestä, joka ylikatsoo merelle.

Aivan patsaan vieressä sijaitsee Neranchararamin temppeli, jonka kohokohtiin lukeutuu esimerkiksi kuusikätinen Buddha.

Cha Am Neranchararamin Buddha patsas Thaimaa

Saphan Hin on nähtävyyksistä pitkä laituri, eräänlainen kävelykatu merelle.

Ihmiset käyttävät vuonna 2011 valmistunutta laituria kalastamiseen, auringonlaskun ihailemiseen, sekä osana polkupyöräretkiä.

Muista alueen nähtävyyksistä Wat Cha Am on kylästä länteen sijaitseva luolatemppeli. Sisältä löytyvä Buddhan rakennettiin Ayutthaya periodin aikana.

Näkemisen arvoinen on myös Khao Nang Phanthuratin kansallispuisto, joka koostuu useilla luolilla varustetusta kalkkikivivuoresta.

Kansallispuiston sisäänkäynnin yhteydessä on suurikokoinen puutarha, josta voit jatkaa kävelyväylää pitkin ylös vuorelle tutustumaan luoliin ja ihailemaan maisemia rannikolle.

Ylös saakka löytyy portaita, mutta sinun kannattaa silti varautua käyntiin hyvillä kengillä.

San Chao Por Khao Yai on puolestaan Cha Am alueen suojelushengen pyhäkkö, ja erittäin arvostettu ja suosittu pyhäinpaikka.

Phetkasem Road kadun varrella löytyy alueen nähtävyyksistä Cha-Am metsäpuisto.

Tämä puisto on rauhallinen ja rentouttava paikka viettää aikaa, etenkin piknikin muodossa, pelaten jalkapalloa lasten kanssa, polkupyöräretkeillen, hölkkäysreittinä, jne.

Metsäpuistosta löytyy gibboni-apinoita, mutta ne sijaitsevat pienellä, omalla saarellaan, eivätkä pääse lähellesi. Alueella on myös Thai-ravintola ruokailua varten.