Thaimaan Kamala Beach

Kamala Beach on yksi Phuketin saaren kauneimmista lomakohteista, josta on tullut suosittu etenkin eläkeläisten ja muiden pidemmän aikaa Thaimaassa viettävien keskuudessa.

Kamala Beach sijaitsee vain hieman pohjoiseen (8 km) Patongin valoista ja melusta, ollen rauhallisempi ranta-alue rennommalla tunnelmalla.

Kamala Beach Thaimaa

Tätä suojaisaa lahtea ja kalastajakylää ympäröivät metsäiset kukkulat, luoden koko Phuketin provinssin kauneimpiin alueisiin kuuluvan kokonaisuuden.

Koska elämänmeno on Kamala Beachilla rauhaisampaa, viime vuosien aikana paikkakunnalle on tullut paljon eläkepäiviään viettäviä lomalaisia sekä muita pitempiaikaisia vierailijoita ympäri aluetta löytyviin pieniin hotelleihin, vuokrahuviloihin, ja muihin vuokra-asuntoihin.

Eteläisemmästä niemenkärjestä löytyy joukko luksushuvila-asuntoalueita, josta on upeat näkymät Kamalan lahdelle ja kauemmas sen kiemurtelevan tien varrelta.

Kamala Beach Thaimaassa

Vaikka Kamala ei houkuttele turisteja samassa mittakaavassa kuin monet muut lomakohteet, sillä on oma paikkansa saaren tarjonnassa, ja ne jotka tulevat paikalle pitävät Kamala Beachista juuri sellaisena kun se on.

Kamala ei varsinaisesti ole shoppaajien unelmakohde, mutta alueelta löytyy silti kattava valikoima myymälöitä ja katukojuja, jotka kauppaavat edullisia ranta-ja urheiluvaatteita sekä matkamuistoja.

Sesonkikauden huipun aikoihin kauppiaat tulevat myymään tavaroitaan rannan kävelyväylän yhteyteen, tarjoten etupäässä rantavaatteita, hattuja, ja halpoja matkamuistoja.

Useimmat Kamala Beachin kaupat sijaitsevat kätevällä sijainnilla lähellä rannan ravintoloita. Näistä myymälöistä voit löytää mm. käsityönä tehtyjä tuotteita, silkkihuiveja, sarongeja, ja leluja.

Myyntikojut alkavat kauppaamaan tuotteita noin klo 10 aamulla, ja ne pysyvät auki iltamyöhään saakka.

Elämisen perustarvikkeita varten kylästä löytyy joukko miniruokakauppoja, apteekki, ja joukko pieniä vapaa-ajantarvikkeita myyviä myymälöitä.

Kamala Beach Kartta ThaimaaKamalan Main Road katu sisältää useimmat alueen länsimaiden tyylisistä kaupoista ja pienistä supermarketeista.

Löydät myös pienen internet-kahvilan, kuin myös joukon Phuketille tyypillisiä räätäliliikkeitä, jotka voivat tehdä kopioita suosikkipaidoistasi tai puvuista.

Ei kovinkaan kauan sitten, Kamala oli kylä, jossa turisteja varten tarjolla oli vain fantastinen ranta, trooppinen viherkasvisto, sekä ystävälliset paikalliset asukkaat.

Nykyään nämä kaikki tärkeät osatekijät ovat edelleen olemassa, mutta Kamala on muuttunut nopeassa ajassa uneliaan kylän päivistään.

Alueelle on tullut parempia hotelleja, uusia ja korkealaatuisia hotelleja, ja mahdollisuudet viettää aikaa hauskojen aktiviteettien parissa on parempi kuin koskaan aikaisemmin.

Voit muun muassa osallistua Thai-kokkauskurssille, yoga tunneille, viettää aikaa kylpylässä ja ottaa Thai-hieronnan, tai keilata Phuketin ainoalla viheriöradalla.

Vaikka Kamala onkin kasvanut nopeasti, voit edelleen nauttia täällä siitä samasta rantakylän ilmapiiristä, joka on tehnyt paikasta suositun kaikkien näiden vuosien ajan.

Rannan puolen baarit ovat hyvä paikka iltaryypylle ja seurata paikallisten kalastajien tulemista mereltä päivän saaliiden kanssa.

Auringon laskun myötä useimmat turistit viettävät aikaa kylän pienissä, paikallisissa ravintoloissa, joissa ruoka on yksinkertaista mutta maukasta.

Ruokailu Kamalassa on yhtä rentoa kuin kaikki muukin paikkakunnalla, ja useimmat ravintolat tarjoavat erinomaista kalaruokaa sekä kansainvälisiä suosikkiruokia.

Yksi suosikkipaikoista ruokailulle Kamala Beachin alueella on Patongin puolelta tulevan väylän varrella olevat pienet Thai-ravintolat, jotka tarjoavat herkullisia Issarn (Koillis-Thaimaan) ruokia.

Näiltä yksinkertaisilta ravintoloilta on erinomaiset näkymät, jonka takia ne ovat suosittuja auringonlaskun aikaan ruokailua varten.

Kamala Beachin ranta

Kamala Beach rannan tyyni ja rauhaisa ilmapiiri tuo päiväsaikaan runsaasti auringonpalvojia sen valkoisten hiekkojen ääreen.

Kamala Beach ranta ThaimaaJos haluat muutakin tekemistä auringoton ohessa tämän täydellisen rannan luona, voit esimerkiksi snorklata rannan pohjoisessa päädyssä (marras-huhtikuun aikana).

Marraskuusta huhtikuuhun (koillisen monsuunikauden aikana) saakka rannalla ei ole olleenkaan aaltoja, ja vedet ovat kristallinkirkkaita ja tyynejä.

Toukokuusta lokakuuhun (lounaisen monsuunikauden aikana) rannalla voi puolestaan olla suuriakin aaltoja voimakkaasta merenkäynnistä johtuen.

Suurimman osan ajasta Kamala Beachilla uiminen on kuitenkin turvallista, mutta sinun täytyy pitää silmällä punaisten varoituslippujen liehumista (joiden aikana uiminen on kiellettyä).

Aurinkotuolien vuokrausta on tarjolla rannan eteläiseltä osalta löytyviltä kauppiailta, läheltä kylän keskustaa, ja rantahotelleilla on myös näitä tuoleja tarjolla asiakkaidensa käyttöön.

Rannan pohjoispäädystä löytyy pieni baari, jolla on tarjolla aurinkotuoleja, myyden pikku purtavaa ja juomia. Muutoin Kamalan ranta on suurimmalta osaltaan ilman aurinkotuoleja.

Kamala Beachin rannalla ei ole julkisia käymälöitä, mutta niitä löytyy useista rantahotelleista.

Pääpaikkoja lounasruokailulle rannan eteläosassa ovat sen useat rantahotellit, jotka tarjoavat pääasiassa Thai-ja kansainvälisen keittiön ruokalajeja.

Lyhyen kävelymatkan sisällä löydät myös muutamia muita paikallisia ravintoloita.

Pad Thai Kamala Beach ThaimaaPohjoisessa päädyssä rantaa on alue, jossa toimii useita ruokakojuja, myyden kaikenlaisia Thai-herkkuja eripuolilta maata.

Tyypillisiä myynnissä olevia ruokalajeja näissä kojuissa ovat satay-kanavartaat, mausteiset Thai-salaatit, Phad Thai ja Thai-curryruoat, muiden suosittujen ruokalajien ja kaikenlaisten makeiden jälkiruokien ohessa.

Aktiviteettien suhteen voit järjestää esimerkiksi laitesukellusretkiä paikallisten sukellusalan yritysten kautta.

Voit harrastaa jetski-ajeluja, tehdä retkiä pitkähäntäveneillä, sekä nousuvarjoilua tärkeimmän turistikauden kuukaisina, usein myös muina kausina.

Useimmat rantahotellit voivat opastaa sinua näiden palveluiden suhteen.

Kamala Beach soveltuu myös pohjoiselta päädyltään surffaukseen touko-lokakuun monsuunikauden aikana.

Pohjoispäädyn alueella aallot voivat parhaimmillaan nousta jopa kolmeen metriin saakka, kiitos tästä osasta rantaa löytyvistä riutoista.

Kamala Beachin aktiviteeteista suosituimmat ovat kuitenkin auringosta nauttiminen ja hyvän kirjan lukeminen kaikessa rauhassa.

Suosittua on toisaalta myös viettää iltapäivä pitkähäntäveneiden avulla lähirantoihin kuten Laem Singhiin ja Surin Beachiin tutustumiseen.

Kamala Beachin nähtävyydet

Phuketin saaren länsirannikolla sijaitseva Kamalan kalastajakylä on yksi seudun vähemmän kehittyneistä ranta-alueista.

Kamala tarjoaa rauhallisuutta ja rentoa elämää niitä etsiville turisteille, tarjoten kuitenkin kaikki mukavuudet ja modernit palvelut ensiluokkaista lomaa varten.

Nähtävyyksien suhteen alueen kohokohtia ovat Phuket FantaSea teemapuisto, Kamala temppeli, sekä kylän perjantaimarkkinat.

Näistä Kamalan perjantaimarkkinat ovat yksi parhaista tavoista tutustua aitoon paikalliseen kulttuuriin.

Perjantaimarkkinat (“talad” Thain kielellä) sisältävät paljon paikallista väriä ja makuja tutustuttavaksi.

Tällaiset tuoretuotteiden markkinat sisältävät runsauden sarven verran mm. värikkäitä hedelmiä ja vihanneksia, valmiita pikkupurtavia ja ruokaa, kuivattuja ruokia, CD-ja DVD levyjä…

…tietokonepelejä, värikkäitä t-paitoja ja farkkuja, hiussomisteita, käsityöläistuotteita, käytettyjä kenkiä, kopioita tunnetuiden tuotemerkkien tuotteista, ja paljon muuta edullisiin hintoihin.

Phuket FantaSea Kamala Beach ThaimaaPhuket Fantasea on nähtävyyksistä puolestaan Phuketin saaren suurin show.

Upean illan tarjoavaan show-esitykseen kuuluu trapetsi-taiteilijoita, satoja esiintyjiä, elefantteja ja muita eläimiä, sekä eksoottinen tarina, joka yhdistää perinteitä ja fantasia-elementtejä.

Mahtavaan FantaSea iltamaan kuuluu myös yksi Aasian suurimmista noutopöytä-ruokailuista sekä teemapuisto, johon kuuluu karnivaalimaisia pelejä, mahdollisuuksia ostosten tekemiseen, Elefanttipalatsi, Similan seikkailukeskus, ja useita erillisiä ruokailupaikkoja.

FantaSea, joka löytyy Kamala Beachin alueelta, on avoinna päivittäin (ei torstaisin) klo 17-23:30, show-ohjelman alkaessa klo 20:30.

Wat Baan Kamala on hieno buddhalainen temppeli, aito, historiallinen spirituaalinen keskus paikallisille.

Vaikka temppelillä on pitkä menneisyys, se ja sen puutarha näyttävät yllättävänkin uusilta johtuen säännöllisestä ylläpidosta.

Temppeli, joka on avoinna päivittäin, löytyy kylän eteläisen osan merenrannalta, ja sisältää kohokohtina muun muassa pääkappelin, kellotornin, ja useita Buddhan kuvia ja patsaita.

Käyntiin tulee pukeutua hienotunteisesti (ilman paljastavia vaatteita), sillä temppeli on pyhä paikka useille thaimaalaisille.

Kaikki Kamala Beachin hotellit

Sunwing Resort – Kamala Beach
96/66 Moo 3, Kamala Beach, Kathu
83150 Phuket
www.sunwingkamala.com

Cape Sienna Phuket
18/40 Moo 6, Nakalay Road, Kamala, Kathu
83150 Phuket
www.capesienna.com

Aquamarine Resort & Villa
17/38 Moo 6, Kamala Beach, A. Kathu
83150 Phuket
www.aquamarineresort.com

Kamala Beach Resort-a Sunprime Resort
96/42-43 Moo 3, Kamala Beach, Kathu
83150 Phuket
www.kamalabeach.com

The Bell Pool Villa Resort Phuket
41/31 Moo 5, Baan Hua Khuan, Soi Bell, Kamala
83150 Phuket
www.thebellphuket.com

Ayara Kamala Resort & Spa
22/10 Moo 6, Layi-Nakalay Rd., Kamala Kathu
83150 Phuket
www.ayarakamalaresort.com

Clearhouse Resort
97/97 T.kamala, A.kamala
83150 Phuket
www.clearhousephuket.com

Paresa Resort Phuket
49 Moo 6, Layi-Nakalay Road Kamala
83150 Phuket
www.paresaresorts.com

Andara Resort & Villas
15 Moo 6, Kamala Beach, Kathu
83150 Phuket
www.andaraphuket.com

Swissotel Resort – Phuket – All Suites
100/10 Moo 3, Kamala Beach, Kathu
83150 Phuket
www.swissotel.com/hotels/phuket/suites/

Grand Bleu Ocean View Pool Suite
6/33 Moo 6, Kamala, Kathu
83150 Phuket
www.grandbleuphuket.com

The Palms Kamala Beach
88/6, Moo 3, Kamala Beach Road, Kamala
83150 Phuket
www.thepalmskamala.com

Baan Kamala
74/44 Moo 3, Tambol Kamala, Amphur Kathu
83120 Phuket
www.facebook.com/BaanKamala

The NAKA Phuket
1/18, 1/20 Moo 6 Kamala, Kathu
83150 Phuket
www.thenakaphuket.com

Novotel Phuket Kamala Beach
118/16 Moo 3, Tambon Kamala, Amphur Kathu
83150 Phuket
www.novotelphuketkamala.com

Kamala Dreams
74/1 Moo 3, Tambon Kamala, Katu District
83120 Phuket
www.kamaladreams.net

At Kamala
Rimhad R., Ban Kamala
83150 Phuket
www.facebook.com/AtKamala

Royal Embassy Resort & Spa
10/33 Moo 6 Kamala, Kathu
83150 Phuket
www.theroyalembassyresortphuket.com

Layalina Hotel
75-75/1 Moo 3 Beach Road Kamala Beach
83150 Phuket
www.layalinahotel.com

The Mareeya Place
127/4 Moo 3, Kamala, Kathu
83150 Phuket
www.themareeyaplace.com

Clear House Phuket
121/2,121/10 Rimhaad Rd., T.kamala,A.kathu
83120 Phuket
www.clearhousephuket.com

U Zenmaya Phuket
6/181 Moo 6, Kamala, Kathu
83150 Phuket
www.uhotelsresorts.com/uzenmayaphuket/

Kamala Beach Estate
33/6 Moo 6 Kamala Beach, Kathu
83150 Phuket
www.kamalabeachestate.com

Taro Hotel
67/21 Moo 4, T. Kamala , A. Kathu
83150 Phuket
www.tarohotel.com

Kamala B S Hotel
74/37 Moo 3 Rim-had road, Kamala Beach, Kathu
83150 Phuket
www.kamalabshotel.com

Hyvä palvelu varata Kamala Beachin hotelleja ja muita majoituspaikkoja on Booking.com.

Booking.com palvelussa voit tarkastaa jokaisen tarjolla olevan majoituspaikan tiedot, valokuvia, sijaintikartan, ja paljon muita yksityiskohtia.