Thaimaan Karon Beach

Yli 5 km pituisen rannan sisältävä Karon Beach on nopeasti suosiotaan kasvattava lomakohde Thaimaassa, josta löytyvät lomakeskuksista etenkin Thavorn Palm Beach Resort ja Hilton Phuket Arcadia.

Puhtaan valkoisen hiekan rannan omaava Karon Beach on vähemmän kiireinen kuin myös Phuketin saarelta (6 km pohjoiseen) löytyvä Patong, mutta omaa silti täyden valikoiman palveluita, ruokailupaikkoja, sekä aktiviteetteja.

Karon Beach Thaimaa

Vaikka kyseessä on nopeasti kasvava alue, Karon on silti nykyisellään levittäytynyt laajalle pinta-alalle, ja vain harvoin vaikuttaa ruuhkaiselta.

Viiden kilometrin pituudellaan Karonin ranta on yksi Phuketin pisimpiä rantoja, ja sen varrelta löytyy muutama suurikokoinen lomakeskus ja useita pienempiä majoituspaikkoja.

Kuten Patongissakin, hotellit erottaa useimmiten rannasta tie, mutta toisin kuin Patongissa, ranta-alue on aina melko hiljainen.

Centara Grand Beach Karon Beach Thaimaa

Ranta itsessään on melko suojaton, vähäisillä tai olemattomilla luonnollisilla varjostuksilla.

Paikan hiekka on niin hienojakoista ja puuterimaista, että se tyypillisesti nitisee päällä kävelemällä.

Karon Beach on keskittynyt kolmen pääalueen ympärille, joista Karon Plaza eteläisessä päädyssä sisältää joukon halpoja majataloja, ravintoloita, sekä baareja.

Eteläiset sivukadut ovat myös tutustumisen arvoisia, mukaanlukien väylä, joka johtaa pieneen taideyhteisöön, jonne nousevat Thai-taidemaalarit ovat rakentaneet kompleksin majoja, pubeja, ja taidegallerioita elämistä ja työskentelyä varten.

Keskiosaa Karon Beachista hallitsee kaksi lomakeskusta, laajalle levittäytyneet Thavorn Palm Beach Resort ja Hilton Phuket Arcadia.

Hilton Phuket Arcadia Karon Beach

Näistä heti pohjoiseen sijaitsee Aroona Plaza, josta löytyy joukko käsityöläiskauppoja, hyviä ravintoloita ja kahviloita, muutama baari, sekä vanhan Phuketin arkkitehtuurin tyyliin toteutettu hotelli.

Leveä rannanmyötäinen bulevardi on ideaali paikka tehdä iltakävelyjä ja toteuttaa lomashoppailua.

Shoppailu yleisellä tasolla on rennompaa kuin Patongissa, mutta voit ostaa pitkälti samasta valikoimasta tuotteita, riippuen minne menet ostoksille.

Karon Beachin keskus sisältää useita mielenkiintoisia matkamuisto-ja muotimyymälöitä, kuin myös lähikauppoja, joista voi löytää lähes kaikkea tarpeellista päivittäistavaraa.

Rantakadun suhteen sinun kannattaa tutustua myös Karon Plazan ja Karon Bazaarin tarjontaan, etenkin lahja- ja rantatavaroiden ostamisen vuoksi.

Vakavampaa shoppailua varten useimmat suuntaavat joko Patongin Jungceylon tai Phuket Townin Central Festival kauppakeskuksiin.

Jos kierrät lähikyliä shoppailun ja muun ajanvieton merkeissä, löydät pohjoisesta Patongin, ja etelästä ensin Kata Beachin ja sitten Nai Harnin.

Karon Beach on täynnä hyviä paikkoja ulkona ruokailemiseen.

Täältä löytyvien ravintoloiden laatu ja lukumäärä tekevät Karon Beachista yhtä hyvän ruokailukohteen kuin mikä tahansa muu Phuketin lomarannoista.

Karon Beach ruokailu Thaimaa

Alueen ruokakulttuurissa painotuksena ovat Thai-keittiö sekä kalaruoat, ja näiden suhteen voit valita suuresta määrästä vaihtoehtoja, mukaanlukien kuuluisa On The Rocks Restaurant (Marina Phuket Resort) rannan eteläpäädyssä.

Voit valita lomasi aikana myös mm. italialaista keittiöä (Mare Restaurant),
meksikolaisia herkkuja (Las Margaritas), ja jopa argentiinalaista ruokaa (El Gaucho).

Iltaelämän puolesta Karon Beachilta löytyy oma versionsa Patongin riehakkaasta Soi Banglasta, mutta pienemmässä mittakaavassa omilla ruokailupaikoillaan.

Suurin osa Karon Beachin yöelämän vietosta on keskittynyt Patak Roadia ympäröiviin baareihin lähellä pohjoista liikenneympyrää, sekä eteläpuolella Luang Poh Chuan Road kadun ympäristöön.

Näistä jälkimmäinen tunnetaan nimellä Bangla Plaza, sisältäen kokoelman baariemännillä varustettuja olutbaareja, joissa voi nauttia baaripeleistä ja muusta viihdykkeestä.

Karon Beachin ranta

Karon Beachin ranta on erittäin pitkä, 5 km, tarjoten hienon valkoisen hiekan alueen.

Karon Beach ranta Thaimaa

Pohjoisessa päädyssä, järven edustalla, ranta on yleensä autiompi, tehden siitä erinomaisen kohteen, jos haluat koko rannan itsellesi.

Merikilpikonnat ovat ajoittaisia yöllisiä vierailijoita rannalla, niiden tullessa munimaan rantahiekalle yöaikaan.

Jos näet kilpikonnia tai niiden jättämiä jälkiä, sinun tulisi kertoa asiasta hotellillesi, heidän kertoessa asiasta eteenpäin Phuket Marine Biological Centre keskukselle, joka tulee hautomaan jätetyt munat turvallisissa tiloissa.

Koillisen monsuunikauden aikana (marras-huhtikuu) rannalla on vain vähän aallokkoja, ja vedestä tulee kristallinkirkasta.

Lounaisen monsuunikauden aikana (touko-lokakuu) aallokot voivat puolestaan yltyä vaarallisille, myrskyisille tasoille.

Siten sinun tulee pitää silmällä punaisia varoituslippuja kun ne liehuvat, jotka tarkoittavat että veteen ei ole turvallista mennä.

Suurimmasta osasta rantaa löytyy yksi rivi aurinkotuoleja, mutta eteläisessä päädyssä on usein enemmän valinnanvaraa ja pohjoisimmassa päädyssä ei lainkaan.

Karon Beach aurinkotuoleja Thaimaa

Auringonottosetti, johon kuuluu kaksi aurinkotuolia, pöytä, ja aurinkovarjo on erittäin edullinen vaihtoehto rannalla viihtymiseen.

Karon Beachin rannan varrella ei ole julkisia käymälöitä, mutta useissa tien toisella puolella olevissa ravintoloissa on näitä tiloja, tosin ajoittain maksullisina oheispalveluina.

Liikenneympyrästä pohjoiseen olevan rannan osan myyntikojut kauppaavat muun muassa edullisesti hinnoiteltuja curryruokia sekä muita Thai-keittiön herkkuja.

Aurinkotuolien vuokraajat myyvät myös juomia, pikkupurtavaa, ja jäätelöä, ja aina kun löydät aurinkotuoleja, myös ravintoloita on lyhyen kävelymatkan päässä.

Osa näistä ruokailupaikoista on pienikokoisia Thai-ravintoloita, joissa ruokalistalta löytyy lisäksi länsimaisia ruokia ja joista useat toimivat isompien hotellien tiloissa.

Rannan alueella, sitä edestakaisin kulkien, löytyy jetski- ja nousuvarjoilupalveluiden tarjoajia.

Patongiin verrattuna Karon Beachin rannan läheisyydessä operoi vähemmän jetski-laitteita, joka tarkoittaa että tähän harrastukseen on enemmän tilaa.

Suosittuja ovat myös banaaniveneet, vesihiihtäminen, sekä wakeboarding.

Purjelautailu on erittäin suosittua Karon Beachin seudulla, sillä olosuhteet ovat Phuketin puitteissa yhdet parhaissa ja liikkumatilaa löytyy aina runsaasti.

Voit vuokrata myös Hobie Cat veneitä ja merikajakkeja.

Karon Beach ei ole juurikaan surffaajien suosima ranta, muun muassa sen takia, että paikka on erittäin suojaton sääolosuhteilta.

Eteläinen pääty rannasta kivikkoineen tarjoaa hyviä snorklauspaikkoja, ja tätä varten tarvittavia laitteita voi vuokrata alueen kauppiailta.

Yksi suosituista ajanviettotavoista auringon alkaessa laskea on rantalentopallo.

Päivän läpi voit rentoutua myös Thai-hieronnan parissa, johon löytyy runsaasti edullisia vaihtoehtoja rannan varjoisilta alueilta.

Tarjonta kattaa Thai-hierontojen ohella muitakin hierontatyyppejä ja vyöhyketerapian.

Päivän läpi rantaa kävelee ylös ja alas kauppiaita, joiden valikoimiin kuuluu monipuolisesti erilaisia tuotteita, kuten silkkiä, vaatteita, henna-tatuointija, pukukoruja, hedelmiä, jäätelöitä, pähkinöitä, koristeita, soittimia ja pelejä, ja paljon muuta.

Karon Beachin nähtävyydet

Karon on kuuluisa pitkästä, kauniista rannastaan, monipuolisesta ravintolavalikoimastaan, kauppabazaareistaan, joukosta ystävällisiä baareja, sekä rennosta iltaelämästään.

Seudun muutamista nähtävyyksistä esiin nousevat etenkin Dino Park minigolf, Karonin temppeli, sekä paikallinen markkinapaikka.

Karonin temppeli on paikallisten aktiviteettien keskus, tarjoten yömarkkinoita seitsemänä päivänä viikossa.

Koska Kata Beach on aivan vieressä (pienen niemimaan takana), sinun kannattaa tutustua myös sen nähtävyystarjontaan.

Dino Park minigolf Karon Beach ThaimaaDino Park minigolf paikka on suosittu sekä aikuisten että lasten keskuudessa, tehden siitä ideaalin perhekäyntikohteen.

Johtuen Phuketin saaren ilman korkeasta kosteuspitoisuudesta ja kuumuudesta, käynti Dino Parkissa on parasta sijoittaa päivän kuumimman periodin jälkeiselle osalle.

18-reikäinen minigolfrata sisältää erilaisia dinosauruksia jokaisella reiällä, ollen tasoltaan ajoittain haastava, mutta läpipelattavissa nuoremmillekin pelaajille.

Radan fiksusti toteutettu valaistus ja 30 minuutin välein “purkautuva” tulivuori ovat parhaimmillaan nähtynä iltahämärän jälkeen.

Dino Park on avoinna päivittäin klo 10-23. Minigolfrata löytyy Beach Road kadun varrelta, Karon ja Kata Beachien väliseltä osalta, Marina Phuket Resort lomakeskuksen vierestä.

Karonin markkinat ovat usein viihtyisä lomakokemus. Löydät paikalta usein hyvinkin erikoisia tuotteita.

Markkinapaikka on myös tapa shoppailla halvimpiin hintoihin muun muassa t-paitoja, CD ja DVD levyjä, farkkuja, hiussomisteita, käsityötuotteita, kuin myös ruokaa ja ruoanvalmistuksen raaka-aineita.

Markkinapaikka, joka on avoinna tiistaisin ja lauantaisin klo 14-20, toimii keski-Karonin alueella Patak Road katua.

Karonin temppeli, eli Wat Suwan Khiri Khet, kattaa melko suuren alueen, löytyen läheltä kaikkia alueen tärkeitä kohteita, mukaanlukien suurimpia hotelleja ja kauppapaikkoja.

Tästä keskeisestä sijainnistaan huolimatta temppeli on onnistunut säilyttämään rauhallisen ilmapiirin kiireisen Patak Road kadun varrella.

Vierailijoita odottaa temppelillä joukko kohokohtia, mukaanlukien patsaat kahdesta jättimäisestä käärmestä, jotka suojelevat temppelin kaunista pääsalia, useita Buddha-patsaita, patsaita Thai-kansantarinoista, ja maalauksia.

Temppeli on avoinna kävijöille päivittäin Patak Road kadun varrella, lähellä Karonin keskustaa, noin 500 metriä rannasta.

Kaikki Karon Beachin hotellit

Hilton Phuket Arcadia Resort & Spa
333 Patak Road, Karon Beach
Muang 83100
www.hilton.com

Peach Blossom Resort
23/12 Karon Rd., T. Karon, Muang
Phuket 83100
www.phuket-peachblossom.com

The Village Resort & Spa
566/1 Patak Road, Karon, Muang
Phuket 83100
www.thevillageresortandspa.com

Horizon Karon Beach Resort & Spa
3 Soi Karon Soi 2, Karon Beach, Amphure Muang
Phuket 83100
www.horizonbeach.com

Moevenpick Villas & Spa Karon Beach Phuket
509 Patak Road
Phuket 83100
www.moevenpick-hotels.com

Karon Cliff Boutique Bungalow Resort
691/1 Patak Road, Karon
Phuket 83100
www.karoncliff.com

Sugar Marina Resort – ART- Karon Beach
542 / 1 Patak Road, Karon Beach, Muang
Phuket 83100
www.sugarmarina-art.com

Eden Resort Serviced Apartments
Soi Patak 18, Patak Road, Karon, Muang
Phuket 83100
www.eden-thailand.com

Karon Sovereign All Suites Resort
16/1 Patak Road Soi 24, Amphur Muang
Phuket 83110
www.karonsovereignresort.com

Sunset Plaza Serviced Apartments
400/2 Patak Rd., Karon Beach
Phuket 83110
www.sunsetplaza.eu

Karon Whale Resort
538/3 Patak Rd.,T. Karon
Phuket 83100
www.karonwhale-resort.com

Rattana Beach Hotel
514/ 1-8 Patak Road, Karon Beach, Muang
Phuket 83100
www.rattanabeach.com

Woraburi Phuket Resort & Spa
198-200 Patak Road, Karon Beach, Muang District
Phuket 83100
www.woraburi.com/woraburiphuket/

Best Western Phuket Ocean Resort
562, Patak Road, Karon beach
Phuket 83100
www.phuket-ocean.com

Karon Phunaka Resort and Spa
22/1 Soi Pataksoi 22, Karon, Muang
Phuket 83100
www.karonphunaka.com

The Front Village
566 Patak Rd., Karon, Muang
Phuket 83100
www.frontvillage.com

Phuket Heritage Hotel
558/6 M.1 Patak Rd., Karon Beach, Muang
Phuket 83100
www.phuketheritage.com

Grand Sunset Hotel
188/4 Karon Rd, Karon Beach, Muang
Phuket 83100
www.grandsunsethotel.com

Thavorn Palm Beach Resort
311 Patak Road, Karon Beach, Amphur Muang
Phuket 83100
www.thavornhotels.com/thavornpalmbeach/

Access Resort & Villas
459/2 Patak Rd., Karon Beach, A. Muang
Phuket 83100
www.accessresort.com

Centara Villas Phuket
701 Patak Road, Karon Beach, Amphur Muang
Phuket 83100
www.centarahotelsresorts.com

Secret Cliff Resort & Restaurant
707 Patak Rd.,Karon Cliff
Phuket 83100
www.phuketsecretcliff.com

The Phulin Resort
10/2 Patak 18, patak Road, Karon, Muang, Karon Beach
Phuket 83100
www.thephulin.com

Simplitel Phuket
470/4 Patak Road Tambol Karon, Amphur Meung
Phuket 83100
www.simplitelphuket.com

Beyond Resort Karon
51 Karon Road, Tambon Karon, Muang District
Phuket 83100
www.katagroup.com

Centara Karon Resort Phuket
502/3 Patak Road, Karon Beach, Amphur Muang
Phuket 83100
www.centarahotelsresorts.com

Casa Brazil Homestay and Gallery
9 Luangpochuan Soi 1, Karon beach
Phuket 83100
www.phukethomestay.com

Secret Cliff Villa
707 Patak Rd., Karon Cliff
Phuket 83100
www.secretcliffvilla.com

Andaman Seaview Hotel
1 Karon Soi 4, Karon Road, Karon Beach, Muang
Phuket 83100
www.andamanphuket.com

Phuket Island View
144 Karon Road, Karon Beach, T. Karon
Phuket 83100
www.phuket-islandview.com

The Old Phuket – Karon Beach Resort
192/36 Karon Rd., Karon Beach, Muang
Phuket 83100
www.theoldphuket.com

Mandarava Resort and Spa Karon Beach
14/2 Patak Road Soi 24, Karon Beach, Ampur Muang
Phuket 83100
www.mandaravaresort.com

Waterfront Suites Phuket by Centara
224/21 Karon Road, Karon Beach, Muang
Phuket 83100
www.centarahotelsresorts.com

Centara Grand Beach Resort Phuket
683 Patak Road, Karon Beach, Amphur Muang
Phuket 83100
www.centarahotelsresorts.com

Ramada Phuket Southsea
204 Karon Road, Muang
Phuket 83100
www.ramadaphuketsouthsea.com

Warika Place
400/2 Patak Road., Karon Beach
Phuket 83100
www.warikaplace.com

The Best House
307 Patak Road, Karon, Muang
Phuket 83100
www.besthousephuket.com

Baan Karonburi Resort
194/1 Karon Rd., Karon Beach, Muang
Phuket 83100
www.karonburi.com

Pineapple Guesthouse
291/4 Patak Road, Karon Plaza, Karon Beach
Phuket 83100
www.pineapplephuket.com

PGS Hotels Baumancasa Karon Beach Phuket
188/4 Karon Rd. T.Karon, A.Muang
Phuket 83100
www.pgshotels.asia/Bauman_Casa/

Diamond Cottage Resort & Spa
6 Karon Road, Muang
Phuket 83100
www.diamondcottage.com

Baan Karon Resort
213 Patak Road, Karon
Phuket 83100
www.phuketbaankaron.com

Karona Resort And Spa
6 Soi Karon Soi2, Karon, A.Muang
Phuket 83100
www.karonaresort.com

Karon Sea Sands Resort
208/2 Karon Road, Karon Beach, Muang
Phuket 83100
www.karonseasand.com

CC’s Hideaway Karon
84/21 Patak Soi 10
Karon 83100
www.ccshideaway.com

Chanalai Garden Resort
247 Kata Road, Kata Beach, A. Muang
Phuket 83100
www.chanalaigardenresort.com

Pacific Club Resort
16 Patak Road Soi 24, Karon Beach
Phuket 83100
www.pacific-club-phuket.com

Karon Cafe Inn and Restaurant
526/17 Patak Road, Karon
Phuket 83100
www.karoncafe.com

Phuket Golden Sand Inn
556 Moo 1, Karon Beach
Phuket 83100
www.phuket-goldensand.com

Princess Seaview Resort & Spa
382 Patak Road, T. Karon A. Muang
Phuket 83100
www.princessseaview.com

Phuket Orchid Resort & Spa
34, Luangphochuan Rd, Tambon Karon, Muang District
Phuket 83100
www.katagroup.com/phuket-orchid/

Karon Living Room
481 Patak Rd., T.Karon
Phuket 83100
www.karonlivingroom.com

Local Motion Inn
526/27-33 Patak Rd., Karon Muang
Phuket 83100
www.phuketlocalmotion.com

Lae Lay Suites
214/18 Patak Road, Karon Beach, A. Muang
Phuket 83100
www.laelaysuites.com

Karon Princess Hotel
194 Karon Rd., Karon Beach
Phuket 83100
www.phuket-karonprincess.com

Bamboo House Phuket
492/1 Patak Rd., Karon Beach Muang
Phuket 83100
www.bamboohousephuket.com

Baan Suay Karon Hotel
381 Patak Road, Tambon Karon Amper
Phuket 83100
www.baansuayphuket.com

Karon Sunshine Guesthouse Bar & Restaurant
528/14 Patak Rd., Karon
Phuket 83100
www.karonsunshineguesthouse.com

Baan Karon View Phuket
4/26 Soi Patak 24, Karon, Muang
Phuket 83100
www.baankaronviewphuket.com

Manohra Cozy Resort
10 Patak Rd, Soi 16, Karon
Phuket 83100
www.manohra.net

Parhaisiin verkkosivustoihin, jonka kautta voit varata majoituksen Karon Beachin alueella kuuluu Booking.com, maailman suurin hotellivarauspalvelu.

Booking.com kautta voit tutustua kunkin paikan yksityiskohtiin, katsoa kuvia hotellista ja huoneista, nähdä varaustilanteen, lukea aikaisempien vierailijoiden arvioita paikasta, ja paljon muuta.