Thaimaan Kata Beach

Eteläisestä Thaimaasta löytyvä Kata Beach on vuoden ympäri suosittu aurinkolomakohde, sisältäen erittäin tasokkaita hotelleja perhelomalaisille.

Phuketin saaren länsi-rannikolla sijaitseva Katan lahti, joka on vain muutaman minuutin päässä Karon Beachista, houkuttelee ja lumoaa monia vierailijoita valkoisen hiekan rannoillaan ja puhtailla vesillään.

Kata Beach Thaimaa

Kata Beach on erittäin suosittu perhelomakohde marras-huhtikuun välisenä aikana, ja täynnä vierailijoita vuoden ympäri, kiitos sen mahtavan palmupuilla reunustetun rannan, hienojen ravintoloiden, vilkkaan muttei riehakkaan yöelämän, ja monipuolisten, lähellä rantaa olevien majoitusvaihtoehtojen.

Toukokuusta lokakuuhun alueen valloittavat surffaajat, jotka tulevat kokemaan Katan kuuluisia aaltoja, kun taas marraskuusta huhtikuuhun ranta on täynnä auringonpalvojia.

Vierailijat löytävät täältä runsaasti erilaisia shoppailupaikkoja, aina matkamuistoista valmisvaatteiden outlet-myymälöihin, 7-Eleven kioskeihin ja paikallisiin mini-ruokakauppoihin sekä maailmanluokan brändejä myyviin muotiliikkeisiin saakka.

Shoppailupaikat ovat hieman erillään ranta-alueesta.

Kata tarjoaa monipuolisesti erilaisia ostospaikkoja turisteja varten, ja vaikka tunnelma on hieman uninen päivän varhaisen päivän aikana (kaikkien löytyessä rannalta), monet matkamuistomyymälät avaavat ovensa varhaisen iltapäivän myötä ja pysyvät auki iltamyöhään saakka.

Kata on jaettu kolmeen sektioon joista tärkeimmät ovat pohjoinen pääty lähellä Karonia, sekä Etelä-Kata, josta löytyy useita lomakeskuksia.

Kata Beach Thaimaa karttaKauempana etelään Kata Beachista löytyy kaunis, valkoisen hiekan rantaalue nimeltään Kata Noi.

Kata Beach on kokonaisuutena vähemmän hektinen kuin Patong, kompaktimpi kuin Karon, ollen ideaali kompromissi näiden kahden vaihtoehdon välillä.

Useimpina iltoina Katan tapahtumapaikat on suunnattu anniltaan perheille ja pariskunnille, ulkoilmakahviloineen ja ravintoloineen.

Vaikka lomakohteen suosio on kasvanut vuosien myötä, Katan pienet tiet ovat pitäneet kurissa nopeaa rakentamista, auttaen säilyttämään alueen kylämäistä ilmapiiriä.

Varsinaista ranta-aluetta hallitsee Club Med lomakeskus, jonka johdosta suurin osa iltaelämästä on keskittynyt Kata Road tien varrelle, joka viettää rannan myötäisesti.

Kata Road on täynnä äänekkäitä ja villejä illanviettopaikkoja, mukaanlukien tyttöbaareja, kun taas, yleisesti ottaen, muut osat Katasta ovat perheystävällisiä.

Jos haluat löytää saarelta sen juhlintakeskuksen, suuntaa Patongiin, joka on vain 10 km päässä pohjoiseen.

Kata Beachin ranta

Kata Beachin 1,5 kilometrin pituinen kultaisen hiekan ranta-alue on yksi Phuketin suosituimmista rannoista, kiitos paikan yhdistelmän kauneutta, oheispalveluita, ja aktiviteetteja.

Kata Beach ranta Thaimaa

Satoja ihmisiä suuntaa päivittäin rannalle viettämään aikaa auringossa ja uimaan. Paikka on usein kiireinen, muttei koskaan tungokseen saakka.

Koillisen monsuunikauden (marras-huhtikuu) aikana lämmin meri on usein tasainen kuin pannukakku, kristallinkirkas, sekä turkoosinvärinen.

Lounaisen monsuunikauden (touko-lokakuu) aikana olosuhteet uimiseen voivat olla myrskyisämmät, mutta tämä vuodenaika tuo paikkakunnalle surffaajia ympäri maailmaa.

Punaisten varoituslippujen liehumisen aikana sinun tulee pysyä poissa vedestä, johtuen vaarallisista ristivirtauksista ja aalloista, mutta näinä päivinä et luultavasti haluaisi olla muutoinkaan rannan alueella.

King's Cup Regatta ThaimaaKun alueen vedet muuttuvat tyyniksi myöhäisen vuoden aikana, Katan lahti täytyy kauniista huvipursista, joita tulee kaikkialta lähialueilta kilpailemaan joulukuisessa King’s Cup Regatta purjehdustapahtumassa.

Aurinkotuoleja löytyy lähes koko ranta-alueen pituudelta. Eteläisessä päädyssä on enemmän kauppoja, ravintoloita, ja käymälöitä.

Rannikolta löytyy myös varjoisa alue, joka on täydellinen paikka viettää aikaa riippumatolla ja Thai-hieronnan parissa.

Aivan eteläisin pääty rantaa on kaikkein paras valinta perheille, joilla on pieniä lapsia, koska paikasta tulee varjoisampi päivän edetessä ja se on myös lähellä palveluita.

Ruokailun suhteen useat rannan eteläisen osan ravintolat tarjoavat kalaruokia, Thai-ruokia, ja kansainvälisen keittiön herkkuja.

Ruokaa kaupustelevia kojuja löytyy molemmista päädyistä rantatietä, etenkin eteläisen päädyn parkkialueen yhteydestä, Kata Beach Resort lomakeskuksen vierestä.

Lounaan vuoksi sinun ei välttämättä tarvitse jättää aurinkotuoliasi, sillä aurinkotuolien vuokraajat kauppaavat myös sandwich-leipiä ja pizzoja, muiden välipalojen ohella.

Kata Beach Koh Pu Thaimaa

Aktiviteettien suhteen Kata Beachin pohjoisen päädyn luota löytyy pienikokoinen saari, jonka ympäristö on erinomaista aluetta snorklaukseen ja kajakeilla tutustumiseen.

Nousuvarjoilu on myös erinomainen ajanviettotapa, sillä voit nähdä ilmasta kauniita riuttoja molemmissa päädyissä Kata Beachia.

Voit vuokrata lisäksi purjelautoja ja Hobie Cat veneitä tuntiveloituspohjaisesti.

Laitesukelluksen ystävät ja opiskelijat ovat aktiivisia ranta-alueen pohjoisessa päädyssä, kun taas surffaajat joutuvat odottamaan vuoden puoltaväliä, jolloin myrskyjen tuomat allot ovat parhaimmillaan.

Suosittu tapa urheilla Kata Beachin loman aikana on hölkkäillä rannan myötäisesti, ja voitkin nähdä näitä hölkkääjiä menossa edestakaisin rannan pituutta etenkin aamulla ja iltaa kohti.

Kata Beachin nähtävyydet

Tärkein nähtävyys Kata Beachilla on sen unelmanomainen, valkoisten hiekkojen ranta-alue.

Mutta paikka tarjoaa vierailijoille paljon muutakin, värikkäine baareineen, lukemattomine ravintoloineen, erinomaisine shoppailupaikkoineen, sekä nähtävyyksineen.

Suosittuja, muutaman tunnin vieviä nähtävyyksiä Kata Beachilla ovat Katan ja Rawain välisellä kukkulalla oleva näköalapaikka, Katan buddhalainen temppeli (Patak Road tiellä), ja lasten suosima Dino Park, joka löytyy Marina Phuket Resort lomakeskuksen vierestä.

Dino Park Mini Golf Kata Beach ThaimaaNäistä Dino Park Mini Golf on suosittu niin aikuisten kuin lastenkin keskuudessa, ja ideaali perhelomalaisten ajanviettopaikkana.

Koska Phuketin ilmastoa kuvaavat korkea ilmankosteus ja helle, Dino Parkissa kannattaa käydä vasta kun päivän kuumuus on laantunut.

Dino Parkin 18-reikäinen minigolfrata sisältää erilaisia dinosauruksia kullakin reiällä, ollen osittain haastava, mutta joka tapauksessa läpikäytävä nuoremmillekin pelaajille.

Dino Parkin fiksusti toteutetut valaistukset ja tulivuori joka “purkautuu” 30-minuutin välein on parasta nähdä iltahämärän jälkeen.

Minigolfrata on avoinna päivittäin klo 10-23, ja löydät sen Karon ja Kata Beach alueiden väliseltä alueelta, Beach Roadin varrelta, Marina Phuket Resort lomakeskuksen vierestä.

Kata Beachille on alueella kaksi suosittua näköalapaikkaa.

Kata Beach näköalapaikka ThaimaaKaron näköalapaikka on niistä yksi koko Phuketin suosituimmista, jolta on mahdollista ihailla näkymiä alueille Kata Noi, Kata Yai sekä Karon Beach.

Näköalapaikka, joka sijaitsee Nai Harn ja Kata Noi rantojen välissä, on suosittu turistien keskuudessa vuoden ympäri, löytyen monien kiertokäyntien matkareiteistä.

Plub Pla näköalapaikka sijaitsee puolestaan puolessavälissä Chalongia ja Kataa, kukkulalla, josta löytyy “Hilltop Restaurant” kyltti (nykyisin suljetulle ravintolalle).

Ravintolan yläpuolella olevalta puutarhalta on näkymät alas sekä Chalongiin että Kata Beachille.

Katan buddhalainen temppeli, Wat Kittisangkaram, sijaitsee kauniin luonnon, vuorien, ja trooppisen metsän ympäröimällä kohdalla aluetta.

Kata Beach buddhalainen temppeli ThaimaaTemppeli on rakennettu vuonna 1832, ja se oli pitkään tunnettu pelkästään Wat Kata nimellä, kylän mukaisesti. Temppeli kuitenkin uudelleennimettiin 80-vuoden käytön jälkeen Wat Kittisankaramiksi.

Wat Kittisankaram sisältää mm. kauniin phra ubosot rukoussalin, josta löytyy temppelin pääpatsas Buddhasta. Lisäksi saman tontin alueella on luostaripaviljonki, munkkien dormitorioita, sekä ala-aste.

Vaikka temppeli on rakennettu kauan sitten, sitä on pidetty kunnossa säännöllisillä korjauksilla, mistä johtuen se on melko näyttävä kirkkaine ja tuoreine väreineen.

Temppelissä käyntiä varten tulee pukeutua paikan luonnetta kunnioittavasti.

Wat Kittisankaram on avoinna päivittäin, ja löydät sen Patak Road tien varrelta, noin kilometrin päästä rannalta.

Kaikki Kata Beachin hotellit

Sugar Palm Grand Hillside
1 Soi Khoktanod Soi 3, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.sugarpalmgrand.com

The Aspasia Phuket
1/3 Laem Sai Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.aspasiaphuket.com

Avista Phuket Resort & Spa
4/1 Leam Sai Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.katabeach.avistahotelsandresorts.com

Alpina Phuket Nalina Resort & Spa
7/1 Ketkwan Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.alpinaphuketresort.com

Sugar Marina Resort – FASHION – Kata Beach
20/10 Kata Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.sugarmarina-fashion.com

Peach Hill Resort
2 Laemsai Rd., Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.peach-hill.com

Malisa Villa Suites
40/36 Kata Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.malisavillas.com

Sugar Marina Resort – NAUTICAL – Kata Beach
2/4 Kata Noi Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.sugarmarina-nautical.com

The Color Kata
65,67/1-2 Katekwan Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.thecolorkata.com

The Baray Villa
38 Katekwan Rd., Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.phuketsawasdee.com

Phuket Chaba Hotel
98/13-17 Kata Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.chabakatahotel.com

The Palmery Resort And Spa
82/20 Khoktanod Rd., Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.thepalmery.com

Andaman Cannacia Resort & Spa
212 Kok Tanod Rd., Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.phuket-cannacia.com

The Shore at Katathani
14 Kata Noi Rd., Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.theshore.katathani.com

Kata Beach Resort & Spa
1 Pakbang Rd, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.katagroup.com/kata-beach/

The Beach Boutique House
98/18-21 Kata Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.thebeachphuket.com

Tropical Kata Resort
62 Kata Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.chanalairomanticaresort.com

Katathani Phuket Beach Resort
14 Kata Noi Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.katathani.com

Tropical Serene Resort
175 Koktanode Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.sereneresort.com

Kata Country House
82 Kata Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.katacountryhouse.com

Tropical Garden Resort
247 Kata Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.chanalaigardenresort.com

Kata Blue Sea Resort
98/123 The Beach Center Project, Kata Road, Kata Beach
83100 Phuket
www.katabluesearesort.com

Foto Hotel
218/9 Koktanod Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.fotohotelphuket.com

3rd Street Cafe & Guesthouse
100/3-4 Kata Rd., Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.3rdstreetcafe.com

Ibis Phuket Kata
88 8 Kata Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.accorhotels.com/gb/hotel-7273-ibis-phuket-kata/

Sawasdee Village
38 Katekwan Rd., Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.phuketsawasdee.com

Metadee Resort and Villas
66 Kata Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.metadeephuket.com

Kata Beach Studio
90/5 Khoktanod Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.katabeachstudio.com

Centara Kata Resort Phuket
54 Ked Kwan Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.centarahotelsresorts.com/centara/ckt/

Kata Poolside Resort
36, 38 Kata Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.katapoolside.com

Kata Beach Center Hotel
95 Pakbang road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.katabeachsparesort.com

Mom Tri’s Villa Royale
12 Kata Noi Road, Kata Beach
83100 Phuket
www.villaroyalephuket.com

Kata Lucky Villa & Pool Access
92/16 Khoktanode Rd., Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.kataluckyvilla.com

Kata Gardens Luxury Apartments
1 Kata Noi Road, Kata Beach
83100 Phuket
www.katagardens.net

Impiana Private Villas Kata Noi
10 Kata Noi Road, Moo 2, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
phuketprivatevillas.impiana.com.my

Eazy Resort Kata Beach
64/22-37 Kata Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.eazyresort.com

Maithai Hostel
88/5 Patak Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.maithaihostel.com

Dome Resort
98 M.4 Kata Beach, T.Karon, Muang
83100 Phuket
www.domeresortphuket.com

Baan Halle Hallo
31/2 T.Patak, T.Karon, Muang
83100 Phuket
www.baanhallehallophuket.com

Villareal Heights
214/14 Patak Road, Suksan Place, Karon, Muang
83100 Phuket
www.villareal-heights.com

Boathouse on Kata Beach
182 Koktanode Road, Kata Beach
83100 Phuket
www.boathousephuket.com

Kata Palm Resort & Spa
60 Kata Road, Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.katapalmresort.com

Kata Palace Phuket
58/1 Kata Rd., Karon, Muang
83100 Phuket
www.facebook.com/katapalacephuket

Kata Ocean View Residences
16/4 -5 Patak Km.2 Rd., Kata Beach, Muang
83100 Phuket
www.oceanic-global.com

Kata Inn Guesthouse
106 Koktanod Road, Kata Beach
83100 Phuket
www.katainnguesthouse.com

Ricos Bungalows Kata
64/10-11 Soi Bangla Square, Patong
83150 Phuket
www.ricoshotel.com

Rama Kata Beach Hotel
133/5 Soi Green Drink water Patak Road, T,Karon. A. Muang
83100 Phuket
www.ramakatabeachhotel.com

Outdoor Inn & Restaurant
100/41-42 Kata Road, Tambol Karon, Amphur Muang
83100 Phuket
www.outdoorinnphuket.com

The Kata Resort
197/1 -197/2 Patak Rd, Kata Beach
83100 Phuket
www.thekataresort.com

Orchidacea Resort
210 Khoktanod rd., Kata Beach
83100 Phuket
www.orchidacearesort.com

The Kata Orient House
4 Ketkwan Road, Karon, Muang
83100 Phuket
www.baannueng.com/kata/

Manohra Cozy Village
28/19 Patak t rd. east, Soi 7
83100 Phuket
www.manohra.net/village/

Jinta Andaman Boutique House
98/45 Patak road, Kata beach
83100 Phuket
sites.google.com/site/jintaandaman/

Kata Green Beach Hotel & Restaurant
100/76 Kata Rd., Karon, Muang
83100 Phuket
www.katagreenbeachhotel.com

Honey Resort
100/69 Kata Rd, Karon, Muang
83100 Phuket
www.honeyresort.com

Kata Happy House
13 Patak Road, T.Karon, Kata Beach
83100 Phuket
www.katahappyhouse.com

Yksi parhaista paikoista tehdä varaus Phuketin ja Kata Beachin hotelleille on Booking.com.

Booking.com sisältää kunkin kohteen tiedot, huoneiden yksityiskohdat, valokuvia hotellista, varausehdot, sijainnin, ja paljon muuta.