Thaimaan Khanom

Khanom on yksi Thaimaan paratiisikohteita, jossa yhdistyvät tuulessa huojuvat kookospalmut, rehevät viheriäät maisemat, kalkkikivivuoristot, sekä lähes koskemattomat, luonnonkauniit rannat.

Nakhon Si Thammaratin provinssia olevan seudun suurin kylä on Khanom, joka tunnettiin aikeisemmin nimellä Muang Tranom.

Khanom Thaimaa

Kylä perustettiin kuningas U-thongin hallntakaudella, yli 800 vuotta sitten, ja paikkakunta oli aikoinaan merkittävä keskus navigaatiolle, merelliselle kaupankäynnille, sekä buddhalaiselle kulttuurille.

Paikkakunnan nimi muutettiin myöhemmin ensin muotoon “Panom”, sitten “Khao Nom”, ja viimein nykyiseen versioonsa, “Khanom”.

Kuningas Rama V:n aikana Khanomista tuli osa Ta-saalan seutua, ja vuodesta 1959 kylä on kuulunut omana seutunaan Nakhon Sri Thammaratin provinssiin.

Alueen viehätystä lisää se, että paikkakunta on yksi harvoista Thaimaan seuduista, jotka ulkomaalaiset lomailijat eivät ole vielä ottaneet omakseen.

Kyseessä on edelleenkin unelias kylä, jonka asukkaiden pääelinkeinoja ovat kalastus sekä luonnonkumi-ja kookosplantaasit.

Khanomin veneitä ThaimaaVoitkin nähdä edelleen seudulla pieniä, värikkäitä kalastusaluksia kalastajineen työnsä ääressä.

Heidän päivittäin saamansa kalansaalis tarjoillaan paikkakunnan hotellien ja lomakeskuksien ravintoloissa, jotka ovat usein erikoistuneet juuri kalaruokiin ja merenelävistä toteutettuihin herkkuihin.

Pääsy Khanomin kylään on vaivatonta Nakhon Si Thammaratista ja Surat Thanista.

Voit esimerkiksi ottaa paikallisen taksin tai matkata välin Nakhon Si Thammaratin tai Surat Thanin kaupunkien keskustoista ilmastoiduilla mikrobusseilla suoraan Khanomin rannoille.

Bangkokista lähtee puolestaan suoria busseja Khanomiin kaksi kertaa päivässä.

Khanomin seudulta löytyy sen uneliaisesta profiilista huolimatta hyvin majoitusvaihtoehtoja, aina luksusmaisista hotelleista intiimimpeihin lomamökkeihin ja rannan bungalow-majapaikkoihin saakka.

Khanomin nähtävyydet

Seudun päänähtävyys ja Khanomin symboli ovat alueella tavattavat delfiinit.

Erityisesti Khanom tunnetaan uhanalaisista vaaleanpunaisista delfiineistään, jotka kuuluvat Intiankyttyrädelfiinien lajiin.

Voit nähdä näitä harvinaisuuksia erittäinkin useinkin alueen rannikoilla ja veneretkien aikana, varsinkin tyynten vesien aikana.

Oma nähtävyytensä ovat Khanomin keskiviikkomarkkinat, jonne paikalliset maanviljelijät tulevat myymään kotikasvattamiaan hedelmiä ja vihanneksia.

Markkinat ovat Thaimaassa myös sosiaalinen tapahtuma, ja löydät niistä kaikkialla ihmisiä kokkaamassa, paistamassa, ja ruokailemassa yhdessä.

Khanomin päänähtävyys ovat kokonaisuutena sen rannat ja vesiurheilulajit: uiminen sekä snorklaus.

Ranta-elämästä nauttimiseen kuuluvat täällä myös erinomaisista kalaruoista nauttiminen.

Khanom veneretki ThaimaaVoit vuokrata kalastusaluksen matkan tekemiseksi joko kaunista rannikkoa pitkin, tai lyhyen matkan päässä olevalle pienten saarten muodostamalle ryhmälle, josta löytyy koralleja sekä trooppisia kaloja ihailtaviksi.

Monille matkailijoille yhden parhaimmista tuliaisista lomamatkalta muodostavat näiden saarten rannoilta kerättävissä olevat simpukankuoret.

Mikäli sinulla riittää mielenkiintoa asiaan, voit yrittää saarten ympärillä myös syvänmerenkalastusta.

Muista nähtävyyksistä Wat Kradangnga on historiallinen temppeli, peräisin oletettavasti myöhäiseltä Ayutthaya-periodilta (1351-1767).

Temppelistä, joka sijaitsee noin 200 metriä Khanom-Nai Phlao Road väylältä, löytyy sisältä erittäin hienoja muraaleja, jotka kuvaavat tapahtumia Buddhan elämästä.

Temppeli sisältää lisäksi upean Buddha-patsaan ja useita mielenkiintoisia artefakteja, etenkin vateja sekä kulhoja.

Khanomin rannat

Khanomin ranta Thaimaa

Alueen monista rannoista Nadan Beach on hiljainen, pitkä (9 km) ja kapea, valkoisten hiekkojen ja kookospalmujen profiloima ranta kirkkailla, sinisillä vesillä.

Nai Pred Beach on puolestaan yhtäjaksoinen kultaisten hiekkojen ranta-alue, jonka varrelta löytyy varjoa antavia puita.

Muista rannoista Nai Phlao Beach on pitkä, kaartuva ranta, joka on ideaalinen uimiseen.

Nai Phlao Beach on Khanomin suosituin ja suurin ranta, jonka varrelta löytyy paras valikoima ravintoloita, vesiurheiluvaihtoehtoja, sekä monia muita palveluita.

Thong Yin lahti löytyy puolestaan kahden vuoren välistä.

Tämä kapea, laajamittainen, pyöreänmuotoinen ranta omaa hienojakoista hiekkaa sekä postikorttikuvamaisen kauniita kivikkoja.

Ranta on erinomainen paikka uimiseen ja lepäämiseen, sillä se on syrjäinen sekä hiljaisa kohde.

Thong Yang on pieni lahti eteläisimmäissä osassa Khanomia, ja sisältää suuren alueen uimiseen.

Ranta on rauhallinen ja hiljainen paikka, erinomainen kohde rentoutumiseen.

Päätieltä Thong Yangin lahdelle vievä reitti on noin 6-7 km pitkä.

Nähtävää Khanomin lähiseuduilla

Khanomin kylää ympäröivillä seuduilla on runsaasti erilaista nähtävää ja koettavaa.

Voit kokea perinteistä thaimaalaista kulttuuria, muuttumattomana siitä, millaisena se oli aikoinaan.

Yksi paikka kokea tätä kulttuuria on hakeutua Khanomin suurelle satama-alueelle, ja seurata värikkäiden alusten lastien purkamista, ja kuinka paikalliset naiset lajittelevat saaliina saadut kalat ja kuorivat tuoreet katkaravut.

Voit mennä myös veneretkelle, seuraten delfiinejä niiden jahdatessa ja saalistaessa kaloja veneen ympärillä.

Seudulla voi oppia lisäksi kumipuista, miten ne kasvavat, kuinka leikata niitä, ja kuinka puista tulevasta nesteestä tulee lateksia.

Lohikäärmehedelmä ThaimaaYksi vaihtoehto on käynti lohikäärmehedelmä (pitaya) farmilla, jossa voi tutustua näihin epätavallisiin hedelmiin ja niiden kauniisiin kukkiin.

Kao Wang Thongin luolasto, joka löytyy noin 14,5 km päässä Khanomin kylästä, on yksi provinssin upeimmista luolamuodostelmista.

Luolassa on useita suuria ja pieniä kammioita, joista kussakin on erilaisen muotoisia ja kokoisia tippukivipylväitä ja tippukivipuikkoja.

Osaan kammioista pääsee käymään vain ryömimällä tai kiipeämällä, joka tekee käynnistä osaltaan seikkailuhenkisen tapahtuman.

Khanom Koh Samui kartta ThaimaaToinen suosittu päiväretken kohde on Koh Samuin saari, noin 20 km päässä.

Saari, jonne pääsee säännöllisellä aikataululla matkaavalla lauttakyydillä, sisältää muun muassa hienon kultaisen Buddha-patsaan, joka kohoaa yhden saaren rannoista yläpuolelle.

Seatran Ferrylinen lautat matkaavat Nathoniin, Koh Samuin suurimpaan kylään, tasatunnein klo 6-18 välisenä aikana.

Matka kestää noin 1,5 tuntia. Lautta takaisin lähtee Nathonista samaan tapaan tasatunnein.

Käymisen arvoiseen lähikohteisiin lukeutuvat myös kylät Surat Thani kanaaleineen sekä Nakhon Sri Thammarat, josta löytyy puolestaan joukko eteläisen Thaimaan kauneimpia temppeleitä.

Khao Luang kansallispuisto on nähtävyytenä tunnettu parhaiten hienoista vesiputouksistaan, joihin voi käydä tutustumassa esimerkiksi järjestettyjen kiertokäyntien osana.

Muista hieman kaueampana, viikonloppukäynnin päässä olevista nähtävyyksistä kohokohtia ovat Kao Sokin kansallispuisto viidakkoineen, James Bond saari, sekä Phuketin saari, yksi Thaimaan suosituimpia lomakohteita.