Thaimaan Koh Samet

Koh Sametin saari tarjoaa kaikki olennaiset elementit hauskanpitoa täynnä olevaan Thaimaan lomaan: loputtoman laajan turkoosinsinisen meren, puolenkuun muotoisia valkoisen rantahiekan lahteja, runsaasti vesiurheiluvaihtoehtoja, sekä sykkivän yöelämän.

Saarella, joka on nimetty kautta seudun runsaana kasvavien “Samet” (valkokaarnamyrtti thainkielellä) puiden mukaan, sataa vuoden mittaan huomattavasti vähemmän kuin muissa Thai-lomakohteissa.

Koh Samet Thaimaa

Koh Samet, joka sijaitsee vain kolmen tunnin ajomatkan päässä Bangkokista ja noin 45 minuutin lauttamatkan päässä mannermaan Ban Phe Pier laiturista, on yleensä täynnä vierailijoita viikonloppuisin sekä pitkien lomakausien aikana.

Koh Samet Thaimaa karttaKattava valikoima majoituspaikkoja, aina rantabungaloweista kallion päällä oleviin luksuslomakeskuksiin saakka, tarjoavat palveluitaan monipuolisesti erilaisille turistiryhmille.

Majoitukset seudulle tehtäviä matkoja varten kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä etenkin viikonloppuisin koko saari on täyteenvarattu.

Koh Samet on yksi Thaimaan kohteista, jossa shoppailu on pikemminkin mukava lisä kuin matkan kohokohta.

Yksi syy tähän on se, että kaikki tavarat saarelle tulevat laivakuljetuksina mantereen puolelta, joten hinnat ovat normaalihintoja huomattavasti korkeammat.

Kauppa Koh Samet ThaimaaKorkeiden hintojen ohella ostosten tekeminen on rajoittunut lähinnä värikkäisiin rantavaatteisiin, varvassandaaleihin, hygieniatuotteisiin, hyönteissumutteisiin, ilmatäytteisiin rantarenkaisiin, pikkupurtavaan, sekä pullo-ja tölkkijuomiin.

Tyyliltään useimmat myymälät edustavat lähikauppoja ja olkikattoisia kojuja, joissa tuotteet ovat esillä hajanaisessa järjestyksessä.

Löydät kauppiaita myös rantojen yhteydestä, etenkin rannoilta, joilta löytyy eniten turisteja, kuten Sai Kaew, Ao Vong Duen ja Ao Phai.

Kaupustelijat matkaavat rantoja ylös-alas, tarjoten erilaisia esineitä aina kukkakuvioisista sarongeista hattuihin ja grillattuihin kananmuniin sekä kuivattuihin mustekaloihin saakka.

Ruokailu Koh Samet ThaimaaUseat Koh Sametin hotelleista ja lomakeskuksista operoivat omia rantaravintoloitaan, joissa ruokalista koostuu tyypillisesti valikoimasta Thai-ja kansainvälisen keittiön herkkuja.

Mikäli etsit saaristomaisempaa ilmapiiriä ja yksinkertaisempaa paikallista ruokaa, sinun kannattaa suunnata kohteisiin Sai Kaewin Beach, Ao Phai, tai Ao Hin Khok (Sai Kaewin ja Ao Phain välissä).

Näissä suosituissa ajanviettopaikoissa on lukemattomia rivejä kalaruokapaikkoja, jotka iltaisin ovat tarjolla samaan rentoon tyyliin matalilla, kynttilävalaistuilla rantapöydillä sekä kolmiopehmukkeilla ja tyynyillä varustetuilla olkimatoilla.

Paras tapa löytää hyvät paikat tästä kattavasta tarjonnasta on kysyä neuvoa ravintolat tuntevilta tahoilta (esimerkiksi hotellistasi) tai tutustua ruokalistaan ennen pöydän valintaa.

Suosituimpien Koh Sametin rannoilta löytyvien rantakaupustelijoiden myymiin ruokatuotteisiin lukeutuu kaikkea aina tuoreista hedelmistä ja kookosmehusta kuivattuihin mustekaloihin sekä som-tam salaattiin (tulinen papaya-salaatti) saakka.

Baari Koh Samet ThaimaaYöelämän puolesta Koh Sametin aktiviteetit ovat keskittyneet etenkin Sai Kaewin ja Ao Phain varrella oleville alueille.

Nämä baarit, jotka ovat klooneja toisistaan ilmapiirin, musiikin, ja juomavalikoiman suhteen, ovat suosittuja etenkin reppumatkalaisten & tiukalla budjetilla matkaavien parissa.

Useimmissa on tyynyillä varustettuja loungeja sekä matalia, kerosiinilampuilla valaistuja pöytiä rantahietikon varrella.

Ja koska kilpailu näiden paikkojen välillä on kovaa, kukin tarjoaa jonkinlaista happy hour diiliä tai muita etuja, joihin kuuluu ilmainen juoma tai pari.

Rantabaarit ovat torstaista lauantaihin täynnä ulkomaalaisten turistien ohella myös bangkokilaisia viikonloppumatkaajia.

Viihdykkeenä ruokailun ja rantabaarien yhteydessä on muun muassa erilaisia tuli-tanssiesityksiä, jotka vetävät aina suuria katsojamääriä.

Ilmapiiri Koh Sametin ilta-ja yöelämän suhteen on täysin huoleton, eikä juhlapukeutuminen ole välttämätöntä missään kohteessa, joten voit ottaa illanvieton rennosti paikalliseen saaristolaistyyliin.

Koh Sametin rannat

Kuuluisien nähtävyyksien ja käyntipaikkojen suhteen Koh Sametista löytyy rantoja, rantoja, ja lisää rantoja.

Koh Samet ranta Thaimaa

Nyrkkisääntönä saaren matkailussa on, että mitä etelämmäs matkaat, sitä vähemmän kehittynyttä alue on ja sitä vähemmän vastaan tulee muita matkaajia.

Useimmat mantereen puolelta Koh Sametiin tulevat veneet saapuvat Na Dan Pier laiturille, joka sijaitsee saaren koilliskärjessä.

Na Dan Pier laituri Koh Samet Thaimaa

Sieltä lähtien ensimmäinen vastaantuleva ranta on Sai Kaew, saaren kaikkein kehittynein ja yöelämältään paras kohde.

Sen jälkeen eteläänpäin vastaan tulee niemeke niemekkeen jälkeen itäisen rannikon myötäisesti, Ao Phain ja Ao Tabtimin seuduilta kohti alueita Ao Vong Duen, Ao Wai, Ao Kiu Na Nok ja Ao Karang kaakkoispäädyssä.

Yksi vaihtoehto matkaamiseen rannalta toiselle on ottaa jaettu songthaew taksi.

Länsirannikko on kivikkoisempaa ja syrjäisempää seutua, johon kuuluu metsien peittämiä niemenkärkiä ja valkoisen hiekan rantoja – eli täydellisiä kohteita länsirannikolta löytyville tasokkaille lomakeskuksille.

Ao Phrao on keskuksena tälle osalle saarta, sisältäen tyrmäävän kauniita rantoja taivaansinisillä vesistöillä, antaen kokonaan erilaisen maailman vaikutelman.

Ao Prao Resort Koh Samet Thaimaa

Sen hiljaisat rannat ja tyynet, matalat vesistöt tuovat paikkakunnalle varakkaampia matkailijoita.

Täällä voit unohtaa Sai Kaewin ruuhkaisan rannan ja äänekkään yöelämän, eikä vertailukohdaksi sovellu myöskään Ao Phai reppumatkailijoiden ranta.

Ao Phrao sisältää vain muutaman luksuslomakeskuksen, joista kukin omaa oman avaran ranta-alueensa, jotka ovat ideaaleja uimiseen ja vesiurheiluihin kuten katamaraaniveneilyyn, laitesukellukseen, kanoottiveneilyyn, sekä kalastamiseen.

Tärkeimpinä ideoina loman viettämisessä Ao Phraossa on viettää aikaa “yksityisen” rannan tyyneydessä ja nauttia luksuslomakeskuksen palveluista.

Ao Hin Khok on puolestaan 200-metriä pitkä puuterihiekkainen ranta, ja erittäin suosittu reppu-ja halpamatkalaisten keskuudessa, jotka usein tekevät paikasta tukikohtansa uusia seikkailuja suunnitellessaan.

Monet matkaajat ovat itse asiassa verranneet Hin Khokin ystävällistä ilmapiiriä Bangkokin Khao San Road kadun (kuuluisa vuoden 1996 bestseller-kirjasta “The Beach”) rentoon tunnelmaan.

Jos olet vakituinen vierailija Bangkokin kuuluisimman selkäreppumatkailijoiden kadun majoituspaikoissa, älä ylläty, jos törmäät samoihin naamoihin myös täällä.

Ao Hin Khokin ranta on yksi Koh Sametin parhaista uimiseen ja auringonottoon.

Halvin majoitus alueella löytyy hieman eteenpäin ylämäkeä, tarjoten parempia vastineita rahoille kuin naapurirantojen Sai Kaew:n ja Ao Phain vaihtoehdot.

Ao Kiu Na Nokin ranta on puolestaan piilossa saaren eteläisessä kärjessä, tarjoten täydellisen eristyneisyyden muista rannoista.

Pääset tälle rannalle helpoiten veneellä Ban Phe:ltä.

Paikka on lähin vastine “paratiisirantaa” mitä löydät Koh Samuista, sisältäen kuvakorttimaisen rannan taivaansinisillä vesillä sekä puuterinpehmeillä hiekoilla.

Ranta-alue onkin yksi parhaista valinnoista romanttisille pariskunnille sekä kuherruskuukautta viettäville.

Voit seurata rannalta niin auringonnousua kuin auringonlaskuakin, sillä paikka sijaitsee kapealla maakaistaleella, jolta on näkymät sekä itään (Kui Na Nok) että länteen (Kiu Na Nai).

Muista rannoista Ao Phai sijaitsee Sai Kaew Beachin vieressä, ja omaa rennon ja miellyttävän rinkkamatkalaistunnelman.

Ranta on luonteeltaan jatkumoa Sai Kaewille, ja näitä kahta erottaa toisistaan vain matala, kivikkoinen niemenkärki.

Ao Phai tarjoaa lumenvalkoista hiekkaa, turkoosinvärisiä vesistöjä, sekä rivistön merenrantaravintoloita ja -baareja tulitanssiesityksineen.

Rannan iltaelämä on kuitenkin hillitympää kuin viereisessä Sai Kaewissa.

Tyypillinen tapa viettää aikaa Ao Phain rannalla on kynttilävalaistujen pöytien tai mukavien rantatyynyjen ääressä aina myöhäiseen iltaan saakka.

Ao Tubtim / Ao Phutsaa rannat sijaitsevat noin 5 minuutin kävelymatkan päässä Ao Phaista.

Läheisyydestään ja samanlaisista valkoisen hiekan profiileistaan huolimatta rannat ovat pitkälti jääneet pois seudulle hakeutuvien turistien tutkista.

Ne ovat kuitenkin suosittuja niiden ulkomaalaisten vierailijoiden keskuudessa, jotka etsivät hiljaista paikkaa kohtalaisen läheltä Na Dan Pierin laituria.

Laajamittaisten rantojen sijasta Ao Tubtim / Ao Phutsaa ovat viihtyisiä kohteita, joissa voi vain laiskotella auringon ja kirjan tai MP3-soittimen ääressä.

Niiden kristallinkirkkaat vedet ovat ideaaleja uimiseen.

Paikallisten turistien keskuudessa suositulle Ao Vong Duen rannalle pääsee suoraan veneellä Ban Paesta tai songtaew-taksilla Na Dan Pier laiturilta.

Rannan yhteydessä on hyvä valikoima ravintoloita ja baareja, kuitenkin hillitymmällä ilmapiirillä verrattuna Sai Kaewin tai Ao Phain rantoihin.

Laajaa rantaa on siunattu puhtailla, kirkkailla vesillä, mutta paikalta löytyvät moottoroidut vesiurheilulajit tarkoittavat, että meno saattaa yltyä kohtalaisen äänekkääksi päivän mittaan.

Suurin osa Vong Duen rannan majoituspaikoista ovat kolmen tähden kategoriassa.

Syrjäinen muttei kuitenkaan täysin eristyksissä oleva Ao Wai tarjoaa rauhallisen ja kuvakorttimaisen kauniin rannan, joka on ilmapiiriltään kaukana Sai Kaew Beachin ja Ao Phain tunnelmista.

Rannan suhteellinen syrjäisyys tarkoittaa kuitenkin sitä, että lomakeskuksesi on pitkälti kaikki mitä näet Sametin saaresta lomasi aikana, ellet sitten hakeudu naapurista löytyvään Ao Thianiin, paikallisten yliopisto-opiskelijoiden suosikkipaikkaan rantaravintoloineen ja -baareineen.

Matkustustavat rannalle ovat rajoittuneet joko pomppuiseen matkaan hiekkatietä pitkin Vong Dueng Beachilta tai venematkaan Ban Pheltä käsin.

Rannan majoituspaikat edustavat perustasoa, mutta Ao Wai on erinomainen vaihtoehto, jos etsit syrjäistä rantalomaa paikalla, jossa voi yöpyä ja ruokailla.

Sai Kaew Beach on Koh Sametin rannoista kaikkein kehitetyin ja edustaa massaturismin lomakohdetta.

Sai Kaew Beach Koh Samet Thaimaa

Tämä tarkoittaa käytännössä loputtomia rivejä ravintoloita ja eloissa yöelämää, mutta myös ruuhkaisia rantoja ja äänekästä musiikkia.

Yöelämän alue on kuitenkin onnekkaasti rajoittunut vain rannan eteläiseen kärkeen, jättäen muun osan rannasta kohtalaisen rauhaisaksi auringonlaskun jälkeen.

Sai Kaew Beach sisältää runsaasti mahdollisuuksia vesiurheilemiseen, mukaanlukien vesihiihtämisen, jetski-veneilyn, banaaniveneretket, kanoottiveneilyn, sekä laitesukellukset.

Jos haluat viettää puolet päivästä tai koko päivän merellisten nähtävyyksien äärellä tai laitesukellusretkellä, rannalla on aina valmiudessa joukko pikavene-operaattoreita näihin tarkoituksiin.

Sai Kaew on ideaali lomakohde niin perheille, hauskanpitoa hakeville yksittäisille matkailijoille, kuin ryhmämatkailijoillekin.

Koh Sametin hotelleja ja lomakeskuksia

Sunrise Villas Resort
12/76 Moo 4 Nadan, Koh Samed, Phe, Muang
Rayong 21160
www.sunrise-villas.com

Vongdeuan Resort
22/2 Moo 4, Ban Phe, Mueang
Rayong 21160
www.vongdeuan.com

Nimmanoradee Boutique Resort
76/1 Moo.4 Tambon Pae Muang
Rayong 21160
www.nimmanoradee.com

Bar and Bed
140 Moo 4 Pae Muengrayong
Rayong 21160
www.barandbed.com

Samed Pavilion Resort
89/1 Moo 4, Samed T. Phae, Muang Rayong, Ao Phai
Koh Samet 21160
www.samedpavilionresort.com

Ao Cho Grand View Resort
44 Moo 4 Tambon Phe, Amphur Muang
Ko Samed 21160
www.aochohideaway.com

Samed Club
25 Moo 4, Tumbol Phe, Amphur Mueng
Rayong 21160
www.samedresorts.com/samedclub/

Baan Ploy Sea
84 Moo 4, Tumbol Phe, Amphur Mueng
Rayong 21160
www.samedresorts.com/baanploy/

Sai Kaew Beach Resort
8/1 Moo 4, Tumbol Phe, Amphur Mueng
Rayong 21160
www.samedresorts.com/saikaew/

Ao Prao Resort
60 Moo 4, Tumbol Phe, Amphur Mueng
Rayong 21160
www.samedresorts.com/aoprao/

Le Vimarn Cottages & Spa
40/11 Moo 4, Tumbol Phe, Amphur Mueng
Rayong 21160
www.samedresorts.com/levimarn/

Paradee
76 Moo 4, Tumbol Phe, Amphur Mueng
Rayong 21160
www.samedresorts.com/paradee/

Parhaisiin tapoihin varata hotellimajoitus Koh Sametin saarella kuuluu Booking.com, maailman suosituin majoitusvarauspalvelu.

Booking.com palvelun kautta voit tarkistaa kaikki hotellien yksityiskohdat, kuvia tiloista ja huoneista, sijainnin kartalla, aikaisempien asiakkaiden jättämiä palautteita, ja paljon muuta.