Tukholmasta Tallinnaan risteily

Yksi suosituista lomamatkoista, joita suomalaiset tekevät vuosittain, on risteillä ensin joko Turusta tai Helsingistä Tukholmaan ja edelleen Tallinnaan (laivaa vaihtamalla), ennen paluuta Suomeen.

Suomalaisista suurista laivavarustamoista tällaisen matkapaketin voi tilata Tallink Siljalta, joka matkustaa Helsinki-Tukholma väliä kerran päivässä.

Eteläsatama Olympiaterminaali Silja Line Helsinki Tukholma

Laiva (Silja Symphony tai Silja Serenade riippuen lähtöpäivästä) Helsingistä lähtee päivittäin klo 17 Eteläsatamasta (Olympiaterminaali, Olympiaranta 1, 00140 Helsinki).

Värtan terminaali Tukholma Silja Line

Tukholman päässä Helsinki-Tukholma väliä matkaa Silja Linen risteilyalus saapuu lähtöpäivää seuraavana aamuna Värtan-terminaalille (Södra Hamnvägen 46, 11574 Tukholma).

Laivoista esimerkiksi Silja Serenade on yksi tasokkaimmista reitillä matkustavista aluksista.

Serenadelta löytyy esimerkiksi ravintoloina buffet paikka Grande Buffet, italialainen ravintola Tavolata Ristorante Italiano, Happy Lobster (kala-ja äyriäisravintola), grilliherkuista tunnettu El Capitan, fine dining paikka Bon Vivant, ja mm. ruotsalaista kotiruokaa tarjoileva Mundo.

Tax Free Superstore Silja Serenade

Myös ostoksien tekeminen on oleellinen osa risteilyä Silja Serenadella.

Voit shoppailla muun muassa kannella 6 sijaitsevalla Tax Free Superstorella, jossa yhdistyvät tax free ostokset ja parfyymimaailman houkutukset yhdeksi suureksi (pinta-alaltaan 1115 m2) kokemukseksi.

Laivalla on myös luksustuotemerkkejä sisältävä Luxury kauppa kannella 7.

Paikan valikoimasta löytyy mm. Tag Heuerin, Guccin, Raymond Weilin ja Hugo Bossin kelloja, Guccin, Kenzon ja Nina Riccin koruja, Emporio Armanin, Pradan, sekä Versacen aurinkolaseja, kuin myös Versace Jeansin ja Ferren käsilaukkuja.

Laivan muotikauppana toimii “Fashion” (kansi 7), laatumerkeillä kuten Tommy Hilfiger, Esprit, Marc O’Polo, More & More, Desigual, Superdry, Solid, ja Desires.

Samalla kannella on myös Gifts & Electronics kauppa sekä Kids & Toys myymälä.

Baltic Queen Silja Line Tukholma Tallinna

Laivana välillä Tukholma – Tallinna toimii Silja Linen Baltic Queen, johon mahtuu matkustajia kerrallaan noin 2800.

Baltic Queen risteilee välin Tukholma – Tallinna lähtien Värtan terminaalista, samasta satamasta, johon myös Helsingistä risteilevät alukset saapuvat päivittäin.

Tallinna D-terminaali Silja Line

Tallinnan päässä saavut kaupungin Reisisadam satamaan, D-terminaaliin (Lootsi 13, 10151 Tallinna).

Laivamatkalla Baltic Queenilla on runsaasti tekemistä ja kokemista.

Ruokapaikoista voit valita aterioinnin ravintoloissa Buffet Tallink, Russian a la Carte Aleksandra, Gourmet Baltic Queen, Grill House, sekä Cafeteria.

Näistä suosittu on etenkin Buffet Tallink noutopöytä ruokailupaikka, jossa valikoimiin kuuluvat aina mm. sushit ja valmiit annospalat.

Buffet Tallinkin ruokailu on järjestetty useampaan ruokapisteeseen, mukana esimerkiksi antipasto-tori, vihannestori, kalatori jne, joka tarkoittaa, että ruokailuun ei juurikaan synny jonoja.

Russian a la carte Aleksandra Baltic Queen

Suosittua Baltic Queen laivalla ruokailun suhteen on myös venäläinen a la carte ravintola Aleksandra, jonka erikoisosaamiseen lukeutuvat muun muassa blinit, pelmenit, ja Romanovin mansikat.

Gourmet ruokailua parhaimmillaan edustaa puolestaan Gourmet Baltic Queen, jossa nautintona löytyy upeita menukokonaisuuksia, merimaisemien ääressä.

Suurempaan nälkään paras paikka on kuitenkin laivan Grill House, jonka menu sisältää hampurilaisia, pihvi-annoksia, kuin myös kala-annoksia, pääruoan hintaan lukeutuessa aina salaattipöytä.

Nopea nälkä täyttyy laivan cafeteriasta, jossa kahvien ja muiden juomien ohella voit ruokailla mm. salaateista ja täytetyistä leivistä.

Helsinki-Tukholma laivan tavoin myös Tukholma-Tallinna reitillä ostosten tekeminen kuuluu olennaisesti risteilykokemukseen.

Baltic Queenin myymälöistä ‘Supermarket’ sisältää täyden valikoiman erilaista kotiinviemiseksi sopivaa, kuten alkoholijuomia ja makeisia.

Boutiquesta saat puolestaa monipuolisesti muita lahjatavaroita, koruja, lasten ja aikuisten vaatteita, leluja, matkamuistoja, päivittäiskosmetiikkaa, kuin myös tasokasta elektroniikka.

Baltic Queen Cosmetic Boutique Tukholma Tallinna

Suosituimpiin ostospaikkoihin lukeutuu risteilyaluksilla lähes poikkeuksetta paikan kosmetiikkamyymälä, eikä Baltic Queenin Cosmetic Boutique ole poikkeus.

Myymälästä löydät kaikki tunnetuimmat parfyymi-, kosmetiikka- ja ihonhoitotuotteiden laatumerkit.

Myyjänä paikassa ovat asiantuntevat henkilöt, joten sinun kannattaa keskustella juuri tarpeisiisi löytyvistä tuotteista.