Vaasan lentokenttä

Vaasan lentokenttä (IATA-koodi: VAA) sijaitsee noin 9 km päässä kaakkoon kaupungin keskustasta.

Lentoasema on toiminnaltaan maan kuudenneksi suosituin, matkustajamäärillä mitattuna (yli 374 000 lentomatkustajaa per vuosi).

Vaasan lentoasemaa, joka on valittu kahdesti, vuosina 2005 ja 2008, Suomen vuoden lentokentäksi, käyttävät etenkin Finnair, Flybe Nordic, SAS, ja Norwegian.

Vaasan lentokenttä

Kentältä on vuoden mittaan myös runsaasti erilaisia charter-lentoja kohteisiin Bulgariassa, Kanariansaarilla, Kreikassa, Espanjassa, Turkissa, ja Thaimaassa.

Vaasan lentokentän terminaalissa on palveluina kaksi kahvilaa, joissa pääset virkistäytymään ennen lentoon pääsemistä leivonnaisia ja kahvilatuotteita.

Toinen kahviloista sijaitsee ennen turvatarkastusta, joten sitä voivat käyttää myös lennon saapumista odottelevat asiakkaat ja muut kävijät.

Turvatarkastuksen jälkeinen kahvila on porttialueella, jossa on lisäksi myymälä tuliaisten & matkakokoisten kosmetiikkatuotteiden ostoa varten.

Koko terminaalin alueella on tarjolla ilmainen WiFi, johon kirjautumiseen ei tarvita erillisiä tunnuksia.

Vaasan lentokentän terminaalikartta

Muita palveluita kentällä ovat kokoustilat (maksimissaan 18 henkilön seurueille), lastenhoitohuone, sekä postilaatikko. Vaasan lentokentällä ei ole pankkiautomaattia.

Vaasan lentoasemaa käyttävät lentoyhtiöt ja lentokohteet

Aegean Airlines: Chania (kausicharter)
Corendon Airlines: Antalya (kausicharter)
Finnair: Helsinki
Finnair (operoi Flybe Nordic): Helsinki
Freebird Airlines: Antalya (kausicharter)
Norwegian Air Shuttle: Tukholma-Arlanda (kausilennot)
Scandinavian Airlines (operoi Braathens Regional): Tukholma-Arlanda
SunExpress: Antalya (kausicharter)
Thomas Cook Airlines: Amsterdam (kausicharter)

Maakuljetukset

Vaasan lentokentän terminaalin yhteydessä on kaksi erillistä pysäköintialuetta, joista pienempi alue (P1) on tarkoitettu lyhytaikaiseen pysäköintiin.

Pääset kentälle Vaasasta julkisella liikenteellä käyttämällä Vaasan paikallisliikenne Oy:n busseja.

Lentokenttäliikenteen aikataulut löytyvät bussiyhtiön nettisivuilta osoitteeesta www.vaasanpaikallisliikenne.fi/Lentokenttaliikenne.