Vanhankaupungin St Olav Tallinna hotelli

Tallinnan vanhankaupungin keskustassa sijaitseva St Olav hotelli on erinomaisella paikalla nähtävyyksien näkemisen suhteen, vain kahden minuutin kävelymatkan päässä raatihuoneentorilta.

Rakennus, jossa Hotel St. Olav sijaitsee, on alunperin 1400-luvulta, ja sisältää paikallisia legendoja ja historiaa vuosisatojen ajalta.

St. Olav Hotel Tallinna

Jälleenrakennetut tilat yhdistävät nykyisessä hotellimuodossaan uniikisti sekä moderneja mukavuuksia että sen keskiaikaisen hengen, joka tekee vanhastakaupungista upean kokemuksen.

St. Olav Hotel
Lai 5
10123 Tallinna

Lai 5 osoitteessa sijaitsevan rakennuksen historia uloittuu aina vuoteen 1437 saakka, jolloin varakas kaupunginhallintoon kuulunut Gosshalk Borsteli rakennutti talon perheelleen kohteeseen.

Vuosisatojen varrella taloa on jälleenrakennettu useaan otteeseen, ja sen arkkitehtuurinen ulkonäkö onkin muuttunut samaan tahtiin.

Nykyisellään tämä rikkaasti koristeltu talo edustaa neoklassista rakennustyyliä, jonka avarista tiloista ja rauhallisesta ympäristöstä St Olavin hotelli ottaa kaiken hyödyn irti.

Taloa ovat asuttaneet vuosisatojen varrella useat Tallinnan merkkihenkilöt, kuten Gabriel Elfring (St Olavin kirkon pastori), Paul von Kotzebue (venäläinen kenraali-adjutantti), sekä Stackelbergien ja Bergien saksalaisen aatelissuvun jäsenet.

1900-luvulla talossa ovat toimineet mm. juutalainen kirjallisuus-ja draama-yhdistys “Bjalik”, “Echo” sanomalehden toimitus, sekä pitkään (aikaan ennen nykyistä hotellia) myös Tallinnan polyteknisen instituutin historiamuseo ja tieteellinen kirjasto.

Kun polyteknisen instituutin toiminta talossa päättyi, nykyinen hotelli aloitti toimintansa, ja se nimettiin norjalaisen kuningas St Olaf Haroldsonin mukaan.

Hotellin yksityiskohtiin kuuluvat sen restauraation jälkeen muun muassa puiset rappukäytävät, luonnonkiviset elementit, kuviolliset tekstiilit, sekä raudasta taotut detailit.

St Olav Tallinna hotellihuone

St. Olav Hotel sisältää neljä kerrosta ja 90 majoitushuonetta. Sisustuksessa on hyödynnetty gotiikan tyylisuuntaa vivahtavaa kalustusta, jonka jäljiltä löydät ainutlaatuisen ja viihtyisän kokonaisuuden.

Kaikissa huoneissa varustukseen kuuluvat minimissään WC, kylpyhuone tai suihkukaappi, lattialämmitys, minitallelokero, minibaari, LCD TV kaapelitelevisio, WiFi internet yhteys, suoravalinta puhelin, ja hiustenkuivaaja.

Huoneista “Standard” luokan majoituspaikat ovat ainutlaatuisia kohteita, joissa osassa lattia on toteutettu lasista, ja osasta löytyy muraali-muuraustöitä tai tunnelmaa luovia puisia kattopalkki-elementtejä.

Sviittien suhteen hotelli tarjoaa viisi Junio Suite sviittiä, joita yhdistää historiallinen tyyli. Huoneiden luksusmainen ilmapiiri on luotu antiikkisilla huonekaluilla, kuin myös käsintehdyillä verhoilla ja päiväpeitteillä.

Näihin huoneisiin pääsee joko pääsisäänkäynnin tai sisäpihan kautta, ja ikkunoista on näkymä joko mukulakiviselle vanhankaupungin kadulle, yli punatiilikattoisen vanhankaupungin, tai romanttiselle sisäpihalle.

“Deluxe” huoneisiin on sisäänpääsy sisäpihalta. Kukin Deluxe huone on designiltaan uniikki, ja sisältävät kohokohtana katosvuoteet. Yhdestä Deluxe huoneista löytyy lisäksi sauna.

Hotellin “Economy” luokan huoneet sijaitsevat vinttikerroksessa. Huoneet ovat suhteellisen pieniä, mutta niiden viihtyvyyttä lisäävät suurikokoiset ikkunat ja romanttiset näkymät ympäröivään vanhaankaupunkiin.

Rakennuksen muihin palveluihin kuuluvat historiallista venäläistä keittiötä tarjoava ravintola, kaksi konferenssihallia, sekä vaikuttavan oloinen sisäpiha kesäterassilla.

St Olav Hotelli ravintola Tallinna

Näistä St Olav hotellin ravintolan ruokasali sijaitsee tilavassa ja venetsialaisin ikkunoin varustetussa valoisassa hallissa. Suuri ruokasali on yhdistetty pienempään ruokailutilaan, jossa yksityiskohtiin kuuluu historiallinen muraalimaalaus.

Nämä korkeakattoiset hallit ovatkin pitäneet sisällään vuosisatojen varrella useita tärkeitä suurjuhlia ja vastaanottoja, joihin Tallinnan vanhankaupungin aatelisto aikanaan osallistui.

Täällä majoittuessasi pääset tutustumaan ravintolan tiloihin aamuisin aamiaisentarjoilun yhteydessä, ja halutessasi illallisen muodossa aidon venäläisen keittiön ääressä.

Hotellin rakennuksessa olevat kolme konferensseihin soveltuvaa tilaa ovat vuokrattavissa myös erilaisia tapahtumia varten. Tilaa näissä kolmessa konferenssihallissa on yhteensä 35-120 osallistujalle.

Konferenssi-ja kokoushallin vuokrahintaan kuuluu aina dataprojektori, TV, internet yhteys, piirtoheitin, tripod fläppitaulu, ja kangas.

Cherie kauneussalonki Tallinna

Voit hotellissa yöpyessäsi varata ajan myös kauneushoitoihin, tiloissa toimivalta Cherie kauneussalongilta (www.cheriesalong.ee).

Kauneushoitolan hoitoihin kuuluvat mm. kampaamopalvelut, meikkaukset, manikyyrit, pedikyyrit, ja hieronnat.