Venetsian lentokenttä

Venetsian lentokenttä vaihtoehtoja on kaksi, sillä voit lentää Suomesta joko Treviso-Venetsian tai Venetsia Marco Polon kentälle.

Näiden kahden lentokentän välillä on kuitenkin huomattavia eroja muun muassa niiden sijainnin suhteen, sekä sen suhteen, mitkä lentoyhtiöt lentävät kentälle.

Trevison ja Marco Polon kenttien ohella vaihtoehtoisiin helppoihin tapoihin päästä Suomesta Venetsiaan kuuluu myös lentää ensin Milanoon (yksi Euroopan eniten käytetyistä lentokentistä).

Milano Centralen asemalta voit jatkaa TrenItalian junilla (Frecciabianca tai EuroCity junilla) suoraan Venetsian keskustaan (Santa Lucian asemalle) saakka, joka on matka-aikana vain 2 tuntia 35 minuuttia.

Venetsia Marco Polo lentokenttä

Kuuluisan venetsialaisen Aasian matkailijan, Marco Polon, mukaan nimetty lentokenttä sijaitsee noin 8 kilometrin päässä Venetsian keskustasta.

Marco Polon kenttä on Venetsian kahdesta kentästä tärkein ja liikennöidyin (yli 8 miljoonalla vuosittaisella matkustajalla), ja muun muassa Finnair, SAS, Lufthansa, ja Alitalia lentävät lentonsa tälle kentälle.

Kun saavut Marco Polon kentälle, paikan kolme kerrosta ovat erittäin helppoja navigoida läpi.

Ensimmäinen kerros sisältää tuloaulan, toinen kerros on varattu lähtöselvityksiä varten, ja kolmannesta kerroksesta löytyvät terminaalin ja lentoyhtiöiden toimistot.

Voit tehdä 8 km matkan lentokentältä Venetsian keskustaan useammallakin tavalla.

Yksi helpoimmista tavoista on ottaa bussi, joko yksityisen ATVO:n tai kaupungin julkisen liikenteen ACTV:n (bussilinja 5 “aerobus” reitillä Venezia – San Giuliano – Villaggio Laguna – Tessera – Aeroporto) aina Piazzale Roman aukiolle saakka (josta voit tarpeen vaatiessa jatkaa vesibussilla pitkin kanaaleja kohti hotelliasi).

Samaan tapaan helppoa on ottaa Alilagunan vesibussi (sininen, punainen, ja oranssi linja), jolla pääset useisiinkin kohteisiin Venetsian kanaalien varrella.

Voit ottaa myös Gold Line (Linea Oro) pikaveneen, joka tuo sinut suoraan Piazza San Marcon aukion laituriin.

Jos hotellisi sijaitsee Venetsian saarista Lidossa tai Muranossa, pääset niille suoraan Alilagunan vesibussin avulla lentokentältä.

Kaikkein kallein, mutta myös kaikkein tyylikkäin vaihtoehto on ottaa vesitaksi, joka vie sinut suoraan hotellisi kanaalille, ja mahdollisesti kanaaliovelle (jos hotellistasi sellainen löytyy) saakka.

Kysy aina vesitaksi matkan hintaa etukäteen, ettei hinta tule yllätyksenä perille päästyäsi.

Treviso-Venetsia lentokenttä

Trevison kaupungin osana sijaitsevaa lentokenttää kutsutaan nimellä Treviso-Venetsia lentokenttä, sillä useimmat kentälle saapuvat jatkavat matkaa Venetsian keskustaa kohti.

Lentokenttä, jota operoi myös Marco Polon kentän toiminnasta vastaava yhtiö, sijaitsee noin 20 km päässä Venetsian keskustasta, ja sitä käyttää vuosittain noin 2,3 miljoonaa matkustajaa.

Trevison kenttä on keskittynyt halpalentoyhtiöiden palvelemiseen, etupäässä Ryanairin, Euroopan suurimman halpalentoyhtiön, lentoihin.

Myös suomalaisille tuttu Wizz Air operoi kentältä muihin keski-eurooppalaisiin kohteisiin.

Päästäksesi Trevisosta Venetsiaan sinulla on huomattavasti vähemmän vaihtoehtoja kuin Marco Polon kentältä, tärkeimpinä optioina bussit ja taksit.

Busseista voit jatkaa kentältä kohti Venetsiaa etenkin BARZI BUS SERVICE (www.barziservice.com) yhtiön busseilla, joiden aikataulu on rytmitetty Transavian ja Ryanairin lentojen mukaisiksi.

Matka BARZI bussilinjan busseilla Venetsian Piazzale Roman aukiolle kestää noin 40 minuuttia.

Voit ostaa liput bussiin vain joko heidän terminaalissa olevalta lipunmyyntitiskiltään, tai vaihtoehtoisesti suoraan kuljettajalta bussissa.