Viiden tähden Telegraaf Hotel Tallinna

Yksi Tallinnan johtavista hotelleista on vanhassakaupungissa sijaitseva viiden tähden Telegraaf Hotel, jonka nimi viittaa samassa rakennuksessa aikanaan toimineeseen historialliseen Estonian Telegraphiin.

Kivenheiton päässä keskeisistä vanhankaupungin nähtävyyksistä sijaitseva, 1800-luvulta (tarkkaan ottaen v. 1878) peräisin olevassa rakennuksessa sijaitseva luksushotelli sisältää kaikkiaan 86 upeaa huonetta, Elemis SPA kylpylätilat, kuin myös maanalaisen asiakas-parkkitilan.

Hotelli Telegraaf Tallinna

Hotelli on aivan Tallinnan vanhankaupungin ytimen, 1200-luvulta peräisin olevan raatihuoneentorin, vieressä, joten pääset hotellilta nopeasti kaikkiin keskeisiin kaupunginosan museoihin ja tapahtumiin vuoden läpi.

Hotel Telegraafin hotellihuoneet tarjoavat vaihtoehtoisina ikkunanäkyminä joko vanhankaupungin katunäkymän tai näkymän rauhalliselle sisäpihalle. Voit valita myös sisustustyyleistä mieleisesi, joka modernin tai historiallisen.

Executive huone Hotel Telegraaf Tallinna

Kukin tarjolla olevista huoneista yhdistää omaperäisellä tavalla Tallinnan historiallisen charmin ja modernin designin toisiinsa, sisältäen joko tuplasängyn tai kaksi erillistä sänkyä ja en-suite kylpyhuoneen.

Huoneista luksusmaisimmat ovat sviittejä, joita on 3 standardi-sviittiä ja yksi Presidential Suite sviitti, kukin sisustettuna moderniin taidetyyliin Art Deco yksityiskohdilla ja eleganteilla huonekaluilla.

Varustuksena kussakin huoneessa on ilmastointi ja huoneensisäinen tallelokero, ilmainen langaton WiFi internet yhteys, ja taulu-TV setti.

Huonelukumäärät luokittain Hotel Telegraafissa ovat:

Executive yhden hengen/kahden hengen huone: 14 kappaletta
Executive Twin huone: 20 kappaletta
Superior yhden hengen huone: 8 kappaletta
Superior kahden hengen huone: 28 kappaletta
Superior Twin huone: 8 kappaletta
Junior Suite sviitti: 4 kappaletta
Sviitti: 4 kappaletta

Huoneen perushintaan lukeutuu aina buffet-aamiainen ja Telegraafin Elemis kylpylän käyttöoikeus.

Hotellin maanalaisessa parkkitilassa on tilaa yhteensä 15 autolle.

Huomaa, että jos haluat parkkeerata autosi tähän tilaan, sinun tulee tiedottaa hotellia vähintään 3 päivää ennen saapumistasi, jolloin hotelli anoo puolestasi kaupunginhallinnolta erikoislupaa autonajoon vanhankaupungin alueella.

Muita palveluita Hotel Telegraafissa ovat

24h huonepalvelu
24h vastaanotto
Langaton laajakaista internet koko rakennuksen alueella
Pesula ja kuivapesu-palvelu
Lobbybaari
Symphony Lounge – kokoushuone ja tila yksityisiin illallisiin
Ravintola Tchaikovsky – Venäläisen keittiön ravintola
Kesäterassi (sisäpihalla)
Elemis SPA kylpylä kahdella hoitohuoneella
Sisä-uima-allas (3×10 metriä)
Täysikokoinen Jacuzzi (Elemis SPA:n tiloissa)
Höyrykylpytila ja suomalainen sauna (Elemis SPA: tiloissa)

Ravintola Tchaikovsky Hotel Telegraaf Tallinna

Ravintola Tchaikovsky on rakennettu venäläisen keittiön sisältämien ranskalaisen keittiön vaikutteiden pohjalle, jotka ovat usein resepteinä peräisin 1700-luvun lopulta.

Tämä ranskalaisen ja venäläisen kulttuurin symbioosi on tuonut maailman keittiökulttuureihin useita keskeisiä makuja, eikä tätä perinnettä juhlisteta missään muualla Virossa yhtä suorasukaisesti kuin Tchaikovsky ravintolassa.

Ravintolan intohimona on jälleenrakentaa unohdettujen mestarikokkien historiallisia reseptejä, ja tuoda niihin modernin keittiöteknologian tuomat edut, yhdistettynä paikan kokkien kokemukseen ja visioon.

Ei olekaan yllätys, että paikka on saanut lukuisia palkintoja olemassaolonsa aikana, mukaanlukien Viron top 50 ravintolan joukkoon pääseminen Flavours of Estonian arvioinnissa vuonna 2013 (koko maan nro. 2 itse asiassa).

Tchaikovsky ravintolassa on tilaa maksimissaan 55 asiakkaalle. Paikka on avoinna ma-pe klo 12-15 ja klo 18-23 sekä la-su klo 13-23.

Yksi parhaista ajankohdista vierailla ravintolassa on perjantai ja lauantai iltaisin (alkaen klo 19), jolloin Salon Trio esiintyy tiloissa klassisen musiikin performansseilla.

Hotel Telegraaf ravintola kesäterassi

Ravintola, jonka pukeutumiskoodina on Smart Casual (muodollinen & elegantti), tarjoaa kesäisin (toukokuusta alkaen) kesäterassin.

Mikäli suunnittelet kokousta, konferenssia, tai muuta tapahtumaa vanhassakaupungissa Tallinnaa, Hotel Telegraafin 61 m2 kokoinen “Symphony Lounge” on tasokas viiden tähden tila tällaisiin tarkoituksiin.

Symphony Lounge Hotel Telegraaf Tallinna

Tilojen vuokrauksen yhteyteen voit tilata räätälöityjä catering-palveluita, joita toteuttavat hotellin palkittu kulinaarinen tiimi, aina ainutlaatuisista banketti-menuista ja tee-taukoihin saakka.

Symphony Lounge on tarjolla myös yksityisiä illallistilaisuuksia varten, jossa pääset nauttimaan hotellin viiden tähden palvelun tasosta yksityisessä ja intiimissä ilmapiirissä.

Suosituin tapa käyttää Symphony Lounge -tilaa, joka on suunniteltu rakennukseen lobbyn jatkeena, on kuitenkin pieniin ja keskisuuriin kokouksiin ja tapaamisiin (maksimissaan 50 henkilöä).

Tilat ovat muunneltavissa monipuolisesti erilaisia tarkoituksia varten seuraavasti:

Teatteri-tyyli: 50 henkilöä
Hallituksen kokous -tyyli: 24 henkilöä
Luokkahuone: 15 henkilöä
U-muoto: 15 henkilöä
Banketti illallinen: max 24 henkilöä
Cocktail vastaanotto: 60 henkilöä

Elemis SPA Hotel Telegraaf Tallinna

Hotellin palveluihin kuuluu yksi vanhankaupungin luksusmaisimmista kylpylöistä – Elemis SPA.

Elemis SPA on suosittu kohden pitkän kaupungilla vietetyn päivän jälkeen rentoutumista varten, vaikkapa hierontapalvelun ääressä.

Tiloina kylpylästä löytyy 3x10m allas, täysikokoinen Jacuzzi, sauna, sekä höyrykylpytila.

Kylpylän vastaanotto on avoinna ma-su klo 7-22, ja hoitoja (kuten hierontoja) on mahdollista varata ma-su klo 10-20 välisille ajalle.

Hierontojen lisäksi voit valita terveyshoidoksi kylpylässä muun muassa kasvohoidon, vartalohoidon, kuin myös käsiterapioita.

Huomaa että sinun tulee saapua hoitoon noin 10-15 minuuttia ennen varattua aikaa, joka jättää aikaa kylpytakkiin vaihtamiseen, kylpylä lomakkeen täyttöön, sekä rentoutumiseen ennen hoitoa.

Kun kirjaudut sisään kylpylän vastaanotossa, sinua pyydetään täyttämään henkilökohtainen profiili, Elemis Lifestyle Analysis Card.

Tämä profiili yhdistettynä konsultaatioon hoitajan kanssa varmistaa että hoidot on räätälöity vastaamaan mahdollisimman pitkälle yksilöllisiä tarpeitasi.

Hotel Telegraaf – hotellin historia

Hotel Telegraafin upea rakennus valmistui Tallinnan vanhaankaupunkiin, osoitteeseen Vene 9, vuonna 1878.

Sen suunnitteli pietarilainen arkkitehti Peter Schreiberg, jonka alkuperäinen design sisälsi vain neljä kerrosta, johon lisättiin kaksi ylintä kerrosta myöhemmässä rakennusvaiheessa.

Tallinnan asukkaiden tuolloinen äveriys toi kaupunkiin lukuisia pankkeja, ja kuuluisa Revaler Handels Bank (jolla oli konttoreita läpi Venäjän ja Saksan), asutti alkuun rakennuksen sisääntulokerrosta, ylempien kerrosten toimiessa asuintiloina.

Ensimmäisen maailmansodan alkamisen myötä pankkikonttori rakennuksessa suljettiin, Virosta tullessa itsenäinen valtio Bolshevikki vallankumouksesta huolimatta.

Muutosten yhteydessä rakennuksesta tuli yksi Viron tärkeimmistä kommunikaatiopisteistä, kun Estonian Telegraph aloitti toimintansa tiloissa vuonna 1918.

Kaupungin rauhallinen periodi päättyi toisen maailmansodan alkamisen myötä, ja Vene kadun rakennukset vaurioituivat pahoin vuoden 1944 pommituksissa, mukaanlukien Telegraaf-talo.

Vaurioista huolimatta sekä telegraafi- että postitoiminta jatkui rakennuksen tiloissa aina vuoteen 1991 saakka. Osa rakennuksesta muutettiin tuolloin toimistoiksi, osan jäädessä asumattomiksi.

Hotellitoimintaan käyttöönoton myötä rakennus peruskorjattiin, ja toisen maailmansodan aikaiset vauriot (yhteen rakennuksen siivistä) korjattiin täysin vuoden 2005 aikana.