Viking XPRS – Laivalla Tallinnaan

Yksi suosituista tavoista päästä laivalla Tallinnaan on toteuttaa matka MS Viking XPRS lippulaivan kyydissä, kahdella lähdöllä Helsingistä Viron pääkaupunkiin per päivä.

Matka per suunta kestää noin kaksi ja puoli tuntia, kilpailevista varustamoista Tallinkin matkatessa välin nopeimmillaan 2 tunnissa ja Eckerö Linen kahdessa tunnissa ja 15 minuutissa (perustuen vuoden 2020 tietoihin).

Laiva, joka on ollut reitillä vuodesta 2008, on suunniteltu sisältämään erilliset kannet rahdille ja asiakkaiden autoille, kuin myös rajoitetulla määrällä hyttejä, sekä monipuolisella valikoimalla palveluita, viihdykettä, ja kauppoja.

Kokonaisuutena alus on suunniteltu varta vasten Tallinnan reittiä varten (Suomenlahden liikenteeseen), yhdistäen katamaraanien ja risteilyalusten parhaat puolet (aluksesta on olemassa 360-asteen virtuaalitutustuminen).

Viking XPRS pohjakartta.

Matkatessasi Vikingillä kohti Tallinnaa lähdet kohti Viroa aivan Helsingin keskustasta (Katajanokan terminaali) ja saavut samoin aivan Tallinnan ydinkeskustan tuntumaan (Reisisadam terminaali).

Voit ottaa myös iltalähdön Katajanokalta Tallinnaan (21:30, sunnuntaisin klo 20) Päivä Tallinnassa -risteilynä, joka suosittu tapa viettää ensin yö laivalla ja kokonainen seuraava päivä Tallinnassa shoppailemassa ja nähtävyyksiä katselemassa ennen paluuta Helsinkiin.

Viking XPRS.

Jos valitset reittimatkallesi hytin mukavuutta lisäämään tai osana risteilyä, tarjolla on sekä ikkunallisia A-hyttejä ja ikkunattomia B-sekä C-hyttejä. Näistä C-hytit löydät laivan alemmilla kansilla.

LYX Seaside Premium hytti.

LYX Seaside Premium -hytti.

Parhainta luksusta saat valitsemalla sviitin tai luksushytin, jotka ovat luonteeltaa sekä paremmin varusteltuja ja suurempia.

Kaikissa hyttiluokissa on vakiona suihku ja WC.

Vaikka matka per suunta kestää vain 2 tuntia 30 minuuttia, saatat joutua sammuttamaan nälkäsi laivalta löytyvissä ravintoloissa ja baareissa, tai hakea viihdykettä iltaisin esiintyvistä artisteista.

Ravintolat ja kahvilat – Laivalla Tallinnaan

The Burgers on laivan ravintoloista paikka, joka on nimensä mukaisesti erikoistunut hampurilaisiin. Voit valita valmiista annoksista tai muokata annoksia makusi mukaan lisukkeilla. Tarjolla on myös kätevä tilausautomaatti.

Viking XPRS - The Buffet ravintola.

The Buffet ravintola.

Aluksen suurin ravintola on The Buffet, yli 400:lla istumapaikalla. Ravintolan skandinaavisen keittiön buffet-pöytä sisältää herkkuja alkupaloista salaatteihin, pastaruokiin, äyriäisruokiin, joista voit jatkaa runsaisiin pää- ja jälkiruokiin.

Wine & Dine on puolestaan rento seurusteluravintola pöytiintarjoilulla, jossa voit piipahtaa nauttimassa nopean kevyen aterian tai herkutella kiireettä kolmen ruokalajin aterialla. Paikan menu kattaa niin liha-, kala-, kuin kasvisruoatkin – suussasulavia jälkiruokia unohtamatta.

Blue Deli.

Blue Deli.

Itsepalveluravintola Blue Deli on suosittu paikka tankata energiaa Tallinnan kiertoa varten tai sen jälkeen, ja siihen kuuluvan kotiruokabuffetin annokset maksetaan valitsemasi ruokamäärän painon mukaan. Blue Delin ruokalista vaihtuu sesongin mukaan ja siihen kuuluu salaatteja, voileipiä, täytettyjä panineja, runsaita pääruokia grillistä.

Red Rose Bar Café on suosittu kahvila aloittaa merimatka, paikasta avautuvien panomaara-merinäköalojen ansiosta. Iltaisin baaritiskiltä voi ihailla auringonlaskua.

Robert's Coffee.

Robert’s Coffee.

Kahvinystävät suuntaavat laivalla Robert’s Coffee kahvilaan, jossa tarjolla on mm. italialaistyylisiä kahveja, kuten espressoja, caffè latteja ja cappuccinoja, joiden oheen voi tilata herkullisia konditoriatuotteita sekä leivonnaisia.

Iltaisin laivan viihde-elämän keskus on kannella 7 sijaitseva yökerho Club X, jossa DJ-musiikin ohella tarjolla on usein elävää musiikkia.

Voit levähtää laivamatkasi aikana myös Viking’s Inn pubissa (jonka menu kattaa myös pubiruoat), josta löytyy laajakuvatelevisio urheilulähetyksineen, viikonloppuisin trubaduuri esityksineen, sekä mahdollisuus laulaa karaokea.

Viking XPRS ostokset – Laivamatka Tallinnaan

Matkan aikana kohti Tallinnaa ja takaisin Helsinkiin, voit ostaa muun muassa makeisia, huippulaatuista merkkikosmetiikkaa, uutuustuoksuja, juomia, vaatteita, leluja ja asusteita, jotka ovat myynnissä halpoihin merihinnoin.

Viking XPRS Shopping World.

Shopping World.

Laivan Shopping World -myymälä (kansi 7) on ostosten tekoon yhden pysähdyksen myymälä, jossa tarjolla kaikkea mahdollista, niin ranskalaisia viinejä, hajuvesiä kuin naisten ja miesten kosmetiikkaakin.

Fashion Shop (myös kannella 7) myy puolestaan laukkuja, vaatteita, kenkiä, koruja sekä kelloja.

Voit myös shoppailla Deli Shopissa (kansi 8), josta mukaan voi ostaa juustoja, makkaroita ja muita elintarvikkeita.